Close

„Enyhítünk a lakáshitelesek terhein”

Néhány hetes munkával nem lehet a szocialista kormányok katasztrófapolitikáját elhárítani, de talán tettünk néhány lépést abba az irányba, hogy a bajba jutott lakáshitelesek helyzetén könnyítsünk – jelentette ki a műsorban Kósa Lajos.

Kósa szólt arról is, hogy a beadott javaslatokat hamarosan kiegészíthetik egy új ponttal, eszerint a közjegyzői hitelesítési díjat átalányként fogják kezelni. Így nem kell minden módosításért külön fizetniük majd az ügyfeleknek – mondta a fideszes politikus.

A rendkívül magas kamatlábakkal kapcsolatban az alelnök kifejtette: a Magyar Nemzeti Bank évek óta rendkívül magasan tartja a kamatot, ami jelentősen fékezi a gazdaság növekedését, és gyakran megfizethetetlen terheket ró a hitelfelvevőkre.

 Arra a kérdésre, hogy van-e lehetőség a kamatlábak maximalizálására, Kósa azt válaszolta: a bankok között erős verseny van a kedvező hitelfeltételek tekintetében, ez pedig árfékező hatású. Az állam feladata, hogy piacgazdasági eszközökkel felügyelje a pénzintézeteket, hogy ne legyenek elviselhetetlenek az emberekre róható terhek – fűzte hozzá.

Az önkormányzatokadósságaival kapcsolatban Kósa kifejtette: a megoldás az, ha csökkentik az adminisztrációs terheket.
(fidesz.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top