Close

Horváth Csaba lemond parlamenti mandátumáról

Az MSZP fővárosi szervezete által tavasszal elfogadott összeférhetetlenségi szabályok miatt több szocialista képviselőnek választania kell a most elnyert közgyűlési mandátuma, polgármesteri posztja, illetve az országgyűlési képviselőség között – erősítette meg a párt budapesti kampányfőnöke az MTI információját hétfőn. Horváth Csaba emiatt lemond parlamenti mandátumáról.

Molnár Zsolt emlékeztetett arra: a budapesti párttanács májusban egyhangúlag döntött arról, hogy az önkormányzati választások után választani kell az országgyűlési képviselői mandátum és a fővárosi közgyűlésben elnyert poszt, illetve a polgármesteri szék és a közgyűlési munka között. Tájékoztatása szerint Gajda Péter és Szabados Ákos – akiket vasárnap kerületi polgármesterré választottak – emiatt lemondanak a fővárosi közgyűlési helyükről.

Szintén döntenie kell Steiner Pálnak, aki a fővárosi lista második helyéről jutott be a közgyűlésbe. Ő várhatóan a parlamenti mandátumát tartja meg – közölte a kampányfőnök.

Az összeférhetetlenségi szabályok Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelöltet is érintik. Molnár Zsolt jelezte, a fővárosi szocialisták frakcióvezetőjének jelölt politikus az országgyűlési képviselőségről mond le.

A közgyűlési mandátumok esetében az MSZP listájáról töltődnek fel a helyek. Arról, hogy Horváth Csaba felszabaduló parlamenti mandátumát ki töltse be, a budapesti párttanács dönt majd néhány héten belül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top