Close

A Fidesz bevezetné, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő

A Fidesz frakcióvezetője azt ígéri, 2014-től bevezetik, hogy férj és feleség egyszerre ne lehessen parlamenti képviselő. Lázár János a fidesz.hu honlapon tartott, keddi online fogadóóráján közölte: megfékezik a politikusbűnözést, korlátozzák a politikusok álláshalmozását. „2014-től bevezetjük, hogy férj és feleség ne lehessen parlamenti képviselő” – írta. (Jelenleg egy házaspár tagja van az Országgyűlésnek: a jobbikos Novák Előd és felesége, az ugyancsak jobbikos Dúró Dóra.)

Arra a kérdésre, hogy „meddig kívánják még tabuként kezelni a magyarországi cigánykérdést”, Lázár János úgy választolt, számukra nincsenek tabuk, így a magyarországi cigányság problémáit sem kezelik tabuként. „Az elmúlt hónapokban elértük, hogy ne fordítva üljünk a lovon. Ne csak annak legyen joga, aki bűncselekményeket követ el, hanem a kárvallottaknak is. Ne csak annak legyen joga, aki visszaél a szociális segéllyel, hanem annak is, aki fizeti” – sorolta, hozzátéve, hogy számukra minden ember egyforma; „mindenkinek joga van a felzárkózásra, és mindenki köteles az együttélés szabályait betartani”. A bezárt közintézmények újbóli megnyitását firtató felvetésére a frakcióvezető példaként azt válaszolta, hogy szerinte minden településen biztosítani kell óvodát és minimálisan az általános iskola alsó tagozatát. A felső tagozat már függhet a minőségtől, a fenntarthatóságtól és a finanszírozhatóságtól – jegyezte meg.

Az elszámoltatással kapcsolatban Lázár János úgy fogalmazott: „ásunk, ásunk, csak jó munkához idő kell”. Tudomása szerint 42 büntetőeljárás van folyamatban, „és az MSZP börtön-, illetve fogdafrakciója már több tucatra rúg”. „Kiemelten fontos feladatunk a számonkérés, ami pártállástól függetlenül mindenkire vonatkozik. Ha fideszes érintett lenne vagy lesz, rájuk még keményebben vonatkoznak mindezek. Ha a Fidesz úgy lop, ahogy a szocialisták tették, akkor nehezen értelmezhető a kétharmados forradalom” – írta a politikus.

„Mi lesz, ha a próféciákban beharangozott új világ a tudat szintjén kozmikus méretekben felülír minden politikát, beleértve a hazai és a globális politikai elit elképzeléseit is? Van a Fidesznek erre vonatkozóan elképzelése, felkészülése?” – kérdezte egy érdeklődő, mire Lázár János úgy válaszolt: „nagy baj lesz, és nincs elképzelésünk, de a kereszténydemokraták már imádkoznak”.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top