Close

Zöld kalandozások – Környezettudatosság a gyakorlatban

Időpont:  2010, Október 13 – 18:00 – 20:00

Helyszín:  HuMuSz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

Előadók Zelenák Adrián és Rakonczay Tamás, a zoldbolt.hu és a zoldpolc.hu működtetői.

Más megközelítés, ugyanaz a cél: környezettudatos termékekkel segíteni a fenntartható életmód terjedését. Mi számít zöldnek és mi nem?


Rakonczay Tamás a Zöldpolc környezetbarát és energiatakarékos termékek webáruházának tulajdonosa, kilenc hónapos iker babák boldog apukája. A webáruházat üzemeltető cég megalakulása óta hű a vállalat küldetéséhez („Tedd zöldebbé az életed!”). Nagy figyelmet fordít a működésből adódó környezeti terhelés folyamatos csökkentésére. Így mára a Green Living Hungary Kft. az egyik legzöldebb kisvállalkozás Magyarországon.

 

Zelenák Adrián végzettsége szerint környezetmérnök. Tíz éve dolgozik civil környezetvédő szervezetekben. Előadásokat, lakossági és környezeti nevelési programokat vezet. Másfél évet Hegyi Gyula, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja mellett dolgozott. Jelenleg megújuló energia rendszerek telepítésével, valamint saját környezetbarát termékeket forgalmazó vállalkozásával (www.zoldbolt.hu) keresi kenyerét.

A beszélgetés során a következő kérdésekre keressük a választ:

– Mitől „zöld” egy termék? Milyen szempontokat lehet és kell figyelembe vennünk vásárlásainkkor? Milyen trükkökkel próbálják megtéveszteni a gyártók a fogyasztókat?

– Vannak-e „fokozatai” a zöld háztartásnak? Hogyan érdemes kezdeni?

– Mekkora piaca van hazánkban ezeknek a termékeknek? Hogy lehet megtalálni a vevőket? Hogyan lehet felkelteni az érdeklődést ezen termékek iránt? Egyáltalán cél-e ez, vagy inkább a már meglévő igények kiszolgálására érdemes fektetni a hangsúlyt?

– Mennyiben jelentenek valódi megoldást az energiatakarékos háztartási eszközök az energiaválságra (az újrahasznosított anyagból készülő termékek a nyersanyagforrások kimerülésére, stb.)? Lehet-e egyáltalán fenntartható módon élni egy XXI. századi nagyvárosban?

Az előadás ingyenes.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top