Close

Ismét kikapott a Loki

Ezúttal viszont bátran lehet azt mondani, hogy a magyar csapat helytállt Genovában,  és az egygólos Sampdoria győzelem nem a legigazságosabb eredmény.  A magyar bajnok az első fordulóban öt gólt kapott, ám az akkor látott játék nyomokban sem hasonlított a tegnapi mérkőzéshez.  Herczeg László csapatának először volt valós esélye pontot szerezni idegenben az európai kupaporondon, sajnos nem sikerült, két hét múlva a PSV-ellen talán sikerül.

18.000 néző látogatott ki a Luigi Ferraris stadionba, ami Olaszországban mostanság nagy érdeklődést jelent. Másrészről a félház még mindig szebb látvány,mint két hete az ürességtől kongó Puskás-stadion. A hangulatra nem lehetett panasz, az olasz drukkerek kellemes atmoszférát varázsoltak a stadionba. A Debrecennek ismét nem volt vesztenivalója, tisztes helytállást ígértek, és ez nagyjából meg is valósult, bár a mérkőzés után valószínűleg támadt egy kis hiányérzete a Loki-szimpatizánsoknak. Ebből a találkozóból sokkal többet ki lehetett volna hozni, kellő odafigyeléssel pontot is menthetett volna a magyar alakulat. Már az első percekben kiderült, hogy ezúttal nem a bokszzsák szerepét kell eljátszania a Debrecennek, 10 perc után már mindkét csapat elmondhatta magáról, hogy veszélyhelyzetet teremtett az ellenfél kapuja előtt. A 18. percben viszont a semmiből megszerezte a vezetést a hazai csapat, Laczkó Pazzinit rántotta le, amiért a cseh játékvezető büntetőt ítélt a Sampnak, bár a szabálytalanság nem feltétlenül ért tizenegyest. Az olaszokat ez nem nagyon érdekelte, a sértett állt a labda mögé, és Malinauskas mellett a kapu bal oldalába helyezte a lövést. A Debrecennek ezután feljavult! a játéka, egyre többet bírtokolták a labdát a hajdúságiak, Nagy Zoltán lövése pedig majdnem utat talált a kapuba, Czvitkovics még a szünet előtt egyenlíthetett volna, de Curci kapus ujjheggyel kitolta a labdát.

A második félidőre is maradt ereje a Debrecennek, Yannick veszélyes lövését hárította Curci, aki egyértelműen az olaszok legfontosabb tagja volt tegnap este. A Sampdoria kevés helyzete közül Cassano majdnem értékesítet egyet, de közeli lövését a Loki litván kapusa hárította. A 67. percben Kiss Zoltán húsz méterről lőtt éppen mellé, kicsivel később pedig Czvitkovics tornáztatta meg Curcit. A magyar válogatott újdonsült tagja, Koman Vladimir 80 percet játszott, de nem tűnt ki a mezőnyből. A meccs végére átvette az irányítást a Sampdoria, az eredmény viszont 1-0 maradt. A Debrecen tegnapi teljesítménye némi bizakodásra ad okot. Két hét múlva ismét itthon játszik a Loki, akkor a Dzsudzsák Balázst soraiban tudó PSV látogat Magyarországra.
 
Sampdoria (olasz)-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Genova, Luigi Ferraris Stadion, 18 ezer néző, v.: Libor Kovarík (cseh)
gólszerző: Pazzini (18., 11-esből)
sárga lap: Lucchini (57.), illetve Mijadinoski (18.), Kiss Z. (61.)
Sampdoria: Curci – Cacciatore (Zauri, 73.), Accardi, Volta, Lucchini – Dessena, Mannini (Guberti, 58.), Palombo, Koman (Marilungo, 80.) – Cassano, Pazzini
Debrecen: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Laczkó – Kiss Z., Varga J. – Szakály P. (Kulcsár, a szünetben), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 87.) – Coulibaly

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top