Close

Ház a dombban – földház

A dombház,  más néven földház a hagyományos és az új építkezési módok innovatív találkozása. Erről készítenek dokumentumfilmet a Tiszta Hangok Rádió munkatársai. Bemutatják, hogyan ötvöződik a régi parasztházak természetközelsége a modern építészeti technikákkal, és mindez – a megújuló energiaforrások segítségével – miként teremt egy autonóm életteret.

Az egyre emelkedő energia- és vízárak mellett kulcskérdés, vajon létezik-e olyan módszer és eszköz, amely függetleníthet minket a közművektől. Ugyanakkor fontos tényező az is, hogy a klímaváltozás következtében létrejött szélsőséges időjárásnak minél kevésbé legyen kiszolgáltatva házunk és életünk. A dombház ezeknek a feltételeknek maradéktalanul megfelel.
Az erről az építkezésről szóló alkotás egyesíti magában a tudományos ismeretterjesztés igényességét, a természet- és művészfilmek szépségét, költőiségét. Könnyed, közérthető stílusa segíti a nézőt a téma megértésében.
A film forgatókönyvírója és házigazdája Szabó Sipos Barnabás színművész, aki már számos dokumentumfilmben – többek közt a Kulturális Kreatívokban (kulturaliskreativok.com) – is alkotói szerepet vállalt. A filmes eszközöket Farkas Attila operatőr szolgáltatja, aki egy személyben az utómunkálatokért is felel. Az ő referenciamunkái megtekinthetők ITT. 
A filmben az úgynevezett „objektív reklám” lehetőségét nyújtják azon gyártók és forgalmazók számára, akik új piacot keresnek, vagy népszerűsíteni szeretnék magukat és termékeiket.   Partnereiket – amennyiben az együttműködést vállalják – hivatalos támogatóként kezelik: felületet biztosítanak bemutatkozásukra, megszólaltatják őket, és természetesen beépítik termékeiket a dombházba. A Tiszta Hangok Rádió munkatársai honlapjukon elérhetővé teszik a teljes filmet.
 
A rádió látogatottsága dinamikusan nő, jelenleg havonta nyolcvanezren látogatják. Célközönségét elsősorban környezettudatos gondolkodású és viselkedésű csoportok teszik ki, de számítanak mindenkire, akinek a film felkeltheti az érdeklődését.
Természetgyógyász Magazinban rendszeresen megjelenő felületükön felhívják a figyelmet a film bemutatójának időpontjára és megtekintésének lehetőségeire.
Ha Ön a megújuló energiaforrások területén érdekelt, gyártó vagy forgalmazó, illetve a dombházzal összefüggő, különleges technológiai területen tevékenykedik, szeretettel várják jelentkezését az alábbi elérhetőségen:
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top