Close

Szanyi Tibor: a Fidesz az emberek átverésén dolgozik

Szanyi Tibor a Magyar Szocialista Párt kampányfőnöke Hol volt, hol nem volt című sajtótájékoztatóján elmondta, szeptember harmincadikán nemcsak Benedek Elek 151. születésnapját, a magyar népmese napját ünnepeljük, hanem a helyi önkormányzatok napját is.

Mesével kapcsolatos összefüggésekre rávilágítva Szanyi Tibor úgy fogalmazott, tart attól, hogy a bankadóval kapcsolatban a kormányzati kommunikáció átverte a közvéleményt, ugyanis nem arról van szó, hogy ma 100 milliárd forintot keres az ország (hiszen éjféli határidővel utalják a pénzintézetek az adó első részét), hanem ma 100 milliárd forintot húz le a bankokon keresztül az emberekről a Fidesz.

Szanyi Tibor kijelentette: a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadóban az a mese, hogy a kormányzat „de facto, azt ígérte be, ami ma is van”. Ugyanis a jelenlegi, 17 százalékos személyi jövedelemadóban számolnunk kell az alsó, adómentes sávval, amit figyelembe véve összességében 16 százalék sincs.
Az MSZP úgy véli, ez további nyomort jelent a jelenleg is nyomorgóknak, míg milliárdos segélyekhez jutnak a gazdagok, hiszen a 15 millió forint feletti keresetek után nem 34, hanem 16 százalék adót kell fizetni.

Meseként beszélt Szanyi Tibor Pintér Sándor azon kijelentéséről is, mely szerint „pillanatokon belül” rend lesz Magyarországon, ugyanis a belügyminiszter részint bevallotta, hogy rend helyett éhséglázadásokra számít.

Szanyi Tibor úgy fogalmazott: a munkahelyteremtés helyett határozottan érezni, hogy tizedelés történik majd a közszférában. Mint elmondta: „jövő héten arra számítunk, hogy beterjesztik azt a törvényt, amely szerint nemcsak a kormányzati dolgozókat lehet indoklás nélkül elbocsátani, hanem az önkormányzati szférában dolgozókat is”.

A kampányfőnök kijelentette: a Fidesz a választások utolsó pillanataiban is az emberek átverésén dolgozik. Ezt bizonyítja egy zuglói helyi választási bizottsági határozat, amely „elmeszelte” a Fidesz azon gyakorlatát, hogy fideszes aktivisták lista alapján szocialista párttagoknak, ismert szocialista szimpatizánsoknak levelet küldenek, amelyben az önkormányzati választásokon hamis címre irányítják őket.

Szanyi Tibor felhívta a szocialista szimpatizánsok figyelmét, hogy ne dőljenek be semmilyen, de különösképpen Fideszes szórólapoknak, ha a szavazás helyszínére vonatkoznak.

Sajtótájékoztatóját zárva Szanyi Tibor visszautalt a tegnapi napra, és kijelentette: Molnár Gyulával ma is szolidáris az MSZP.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top