Close

Filmkészítő Gyerekek III. Magyarországi Fesztiválja

A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület megrendezi a filmkészítő gyerekek harmadik magyarországi filmfesztiválját, a szervezők 2010. december 10-ig várják az ifjú alkotók filmjeit. 
 
A Gyerekszem Filmfesztivált 2007-ben rendezték meg először. A programsorozat és verseny ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, ahol a gyerekek megtanulják a film nyelvén, képekben megfogalmazni érzéseiket, gondolataikat, és az őket körülvevő világot.

 
Az első és a második Gyerekszem Filmfesztiválra összesen 360 alkotás érkezett melyek közül 110 munkát díjazott is a szakmai és a diákzsűri. Minden évben elismert filmes szakember irányítja a szakmai értékelést, így az első évben Enyedi Ildikó, 2007-ben pedig Bollók Csaba volt a zsűri elnöke. 
2011. március 18-20 között, a Merlin Színházban megrendezendő III. Gyerekszem Filmfesztiválon a vetítések mellett a már megszokott módon animációs filmkészítési lehetőség, kaszkadőr-, fegyver – és pirotechnikai, valamint maszk- és jelmez-bemutatók, kiállítás, filmes szakmai fórumok és szakmai konferencia színesítik a fesztivál programját. A fesztiválon bemutatkoznak a budapesti és vidéki gyermekotthonokban és iskolákban működő Gyerekszem filmszakkörök is.
A fesztiválnapokon „Budapest Szíve” címmel workshopon vehetnek részt a magyar és külföldi iskolákból és gyermekotthonokból érkező gyerekstábok, ahol a fesztiválról és a városról forgatnak filmet együtt.
A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével immár hat gyermekotthonban és egy általános iskolában működik Gyerekszem filmszakkör, amelyek legutóbb készült munkái megtekintők a Gyerekszem Egyesület honlapján.
 
A beküldött alkotások közül mindegyik levetítésre kerül, míg a mezőnyből előzsűri választja majd ki a versenybe kerülő legjobbakat. Ezeket öttagú, pedagógusokból és filmes szakemberekből álló zsűri értékeli, a megszokott módon diákzsűri is díjazza, valamint ebben az évben közönségszavazatok alapján is kiosztanak szponzorok és felajánlók által biztosított értékes díjakat.
A versenyzőket szükség esetén segítjük a filmkészítés különböző fázisait bemutató leírásokkal, tanácsokkal, valamint gyerekek által készített filmekkel, filmrészletekkel, forgatókönyv és gyártási tervmintákkal, valamint zörejekkel és a nevezni kívánt filmekhez kérhető aláfestő zenékkel.
NEVEZÉS: 
A Gyerekszem Filmfesztiválra 6 és 19 év közötti gyerekek jelentkezhetnek a következő életkori kategóriákban:
 Kicsi a bors, de erős (6-12 év) 
 Ifjú titánok (13-19 év). 
Gyerekszem-öregszem (19 év fölötti alkotók, akik a fesztiválra beküldött filmjüket még 19 éves kor előtt készítették.)
Műfaji kategóriák:                
-rövidfilm                                        
-animációs film
-dokumentumfilm
-egyéb (zenés videoklip, kísérleti film, stb)
Terjedelem: maximum 15 perc
A filmek beküldésének határideje: 2010. december 10.
A jelentkezési lapokat postai úton is és emailben is el kell juttatni a szervezők címére:
Gyerekszem Művészeti Egyesület
„Gyerekszem Filmfesztivál”
Budapest, Pf: 403
1537
gyerekszemfesztival@gmail.com   
További információk:
Folyamatosan a fesztivál weboldalán: www.gyerekszemfilmfesztival.hu
gyerekszemfesztival@gmail.com
    
Jó forgatást kívánunk a Gyerekszem Egyesület és a Gyerekszem Filmfesztivál stábja nevében:
 
Réz Ágnes
sajtóreferens
MetaCommunications
06 20 5271630
info@metacompr.hu
Grosch Nándor
fesztiváligazgató
Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület 
06 20-243 1031    
gyerekszemfesztival@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top