Close

Amitől a nők is félnek…

A rettegett hely, ahová a nők többsége nem szívesen jár. A kórház már önmagában nem egy hangulatos kis épület, ahová szórakozásból megy az ember fia. Az ember lánya pedig egyenesen irtózik még a nőgyógyász szótól is.

Sajnos legalább életében egyszer minden nőnemű lénynek túl kell esnie ilyen rutinvizsgálaton, optimális esetben pedig minden évben. Embere válogatja, de én személy szerint azon az állásponton vagyok, hogy senki másnak (még muszájból sem) nem mutogatom magam csak annak, akit én érdemesnek tartok rá, de ez már az én túlzott prűdségemből fakad. Az ugye feltűnt mindenkinek, hogy a legtöbb nőgyógyász férfi, jobban mondva csak férfiak foglalkoznak a gyógyászat ezen szakterületével. Vajon miért? Nem hiszem, hogy mikor valaki ezt választja hivatásnak, elsődleges és kizárólagos célja a gyengébbik nem köldöke alatt egy arasznyival található szerv betegségeinek gyógyítása. Tudományosan bizonyított tény, hogy a férfiak nem éppen az eszükkel gondolkoznak, tisztelet a kivételnek! De ne legyen igazam. Az biztos, hogy mint mindennek, ennek a foglalkozásnak is meg van a maga árnyoldala. A fiúk többsége ebben a szakmába szeretne tevékenykedni, de lehet, hogy egy idő után már nem szívesen foglalatoskodik azzal, ami a munkájára akár egy kicsit is emlékezteti. Míg egy átlag férfi csak azt néz meg, akit akar, egy orvosnak nincs választása. A sok idős néni után pedig kész felüdülés egy-egy fiatal páciens a rendelőbe.

Na de mi is történik egy ilyen vizsgálat során? Először is benned van a tudat, hogy meztelenül fog látni egy vadidegen, ami már elég is ahhoz, hogy kizökkentsen a megszokott nyugalmi állapotodból. Azonban van választásod. Elmehet az ember maszek alapú vizsgálatra, ahol lehetősége van megválasztani azt a doktort, aki megvizsgálja. Igaz, hogy ezzel megspórolsz egy csomó időt, ami hosszú várakozással telne el, de ezzel együtt a pénztálcád is jóval karcsúbb lesz. Ha viszont rendelési időben megy el az ember, akkor időpontot is elég sok idő idő múlva kap, de nem kerül egy forintba sem. Majd mikor már élesben ott vagy egy szem tapad rád, de nem a két szép szemedet kémleli. Legalább ilyenkor érdemes kiirtani a lenti dzsungelt Tarzannal együtt. Természetesen próbálja az orvos oldani a feszültséget, amit első alkalomkor nem igazán lehet, de a szádék mindenképpen értékelendő. Nem utolsó sorban a fogamzás gátló felírása is a nőgyógyász feladata, nem pedig a barátnődé, akinek az xy nevezetű gyógyszer bejött. Ahány ember, annyi szervezet, tehát nem feltétlen válik be neked is. Sok olyan sztorit hallottam, hogy gyógyszer mellett lett állapotos valaki, ezért jobb ezt hozzáértő emberrel megbeszélni. Minden esetre ki lehet bírni. És ahogy mondani szokták: Jobb félni, mint megijedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top