Close

Ramszesz – az ásatás

A vándorkiállítás világperemierje 

2010. október 3-án nyílik Magyarország legnagyobb interaktív egyiptomi kiállítása a WAX Kultúrgyár 3000 négyzetméterén. Az interaktív tárlat egy elképzelt ásatást mutat be, melyben II. Ramszesz egyik templomát, a fáraó elődeit és sírkamráját láthatja az érdeklődő közönség.

2010 őszén újabb csemegét fogyaszthatnak az ókori Egyiptom szerelmesei. A „RAMSZESZ – AZ ÁSATÁS” kiállításon keresztül a híres fáraó misztikus világába juthatnak el, amely a budapesti WAX Kultúrgyárban nyílik 2010. október 3-án. A látványos kiállítás során a látogatók átélhetik egy, a Per-Ramszesz városa által inspirált település feltárását. A vándorkiállítás 2011. február 28-ig látható, azután indul Brnoba, ahol hasonló feltételek mellett láthatja a cseh közönség.
A magyarországi szervező, a Ramszesz-Projekt egy 3000 négyzetméteres térben rendezte be a kiállítást, amely helyszín első termében megvalósítottak egy 700 négyzetméteres templomot, melyben a héliopoliszi kilenc isten szobrán kívül autentikus oszlopok várják a látogatókat. A következő teremben Ramszesz öt legnagyobb elődjével ismerkedhetnek meg, az utolsó területen pedig a sírkamra és a kincseskamra legfőbb részeit láthatják.
„Ramszesz személye és a kalandok minden gyermek és felnőtt képzeletét megragadják. Exkluzív betekintést nyerhetnek a látogatók Ramszesz korának miliőjébe” – mondta Árkai Mónika a rendezvénynek helyszínt biztosító WAX képviselője. „Büszkék vagyunk rá, hogy a WAX lehet a kiállítás világpremierjének helyszíne.”
 
 
A „RAMSZESZ – AZ ÁSATÁS” 2010. október 3-án 10 órakor nyílik, és 2011. február 28-áig fogadja a látogatókat. Nyitva mindennap 10-20 óráig. Jegyek már most válthatók az Concert&Media honlapján, a kiállítás szeptember 6-án induló honlapján és a 226-6394-es telefonszámon.
 
Jegyárak: felnőttjegy 2500 Ft, gyerekjegy (14 éves korig) 2000 Ft, családi jegy 8000 Ft /4 fő, iskolai csoportok 1800 Ft / fő.
A WAX Kultúrgyárról
Az épületegyüttes két felújított ipari csarnokban 3000 négyzetméteren, impozáns tereivel, ideális befogadója szinte bármilyen típusú eseménynek. Semleges belső terei, letisztult vonalai, jó megközelíthetősége és a könnyű parkolási lehetőség Budapest egyik legkeresettebb és legrugalmasabb rendezvény- és kiállítóhelyszínévé teszi. 
Eddigi nagyobb kiállítások: Nagy Kriszta x-T életmű-kiállítása, Andres Serrano kiállítása.
Az intézmény gépkocsival és tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető. Közvetlen szomszédságában hatalmas ingyenes parkoló áll rendelkezésre, melynek igény szerint őrzését is megoldják.
 
Cím: 1047 Budapest, József Attila út 4-6.
Megközelítés gépkocsival: Váci út-Árpád út utáni első sarok, tömegközlekedéssel: Újpest-Városkapu metrómegálló. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top