Close

Muzsikálj te is a Zene Világnapján!

Október 1-jén emeld fel a hangszered és zenélj te is sztárzenészekkel az utcán, tereken, aluljárókban, vagy épp a munkahelyeden!
Az elmúlt két év hagyományát folytatva, idén ismét spontán örömzenélésre várunk mindenkit október 1-jén, a Zene Világnapján. Regisztrálj a www.azenevilagnapja.org oldalon, és október 1-jén zenélj, ahol csak kedved tartja, majd töltsd fel a saját „koncertedről” készült videót, s az élményen túl még értékes ajándékokat is nyerhetsz!

     Ezen a napon a Hungarofest KLASSZ Zenei Iroda és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jóvoltából délelőtt 11 órától egész nap ingyenes koncertek várnak mindenkit az Zeneakadémia előtti parkolóban felállított színpadon. Emellett Budapest több pontján – így a Nyugati téri, vagy a Blaha Lujza téri aluljáróban is – a legkülönbözőbb műfajokat képviselő profi zenészek – többek között Szakcsi-Lakatos Béla és Kelemen Barnabás – töltik meg zenével a köztereket.
 
 
A Zene Világnapja nagykövete Várdai István gordonkaművész, aki idén, a Liszt Ferenc téren felállított központi zenei színpadon emeli fel hangszerét és tart virtuóz gordonkabemutatót.
 
 
A budapesti helyszínek mellett Pécsett, Európa kulturális fővárosában is egész nap örömzene-örömtánc vár mindenkit!
 
 
A Zene Világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész alapította 1975-ben ezzel az üzenettel: „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.”
További információ: www.azenevilagnapja.org

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top