Close

A Jobbik tiltakozik az óbudai kaszinóprojekt ellen

A Jobbik szerint nem szolgálja a főváros és Óbuda érdekeit a Hajógyári-sziget déli részére tervezett kaszinóváros megépítése, a párt ezért tiltakozik az Álomsziget elnevezésű projekt ellen, valamint felülvizsgálná a már kiadott engedélyeket.

Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő, a Jobbik III. kerületi polgármesterjelöltje szombati sajtótájékoztatóján a Hajógyári-sziget bejáratánál azt mondta: Budapestnek nem kaszinóvárosokra van szüksége, nem arra, hogy „a nemzetközi alvilág melegágya” itt legyen. Úgy fogalmazott: vannak olyan üzleti ágazatok, amelyeket nem célszerű beengedni az országba.

Hozzátette: míg a sukorói kaszinóberuházás miatt a kormány felháborodását fejezte ki, a Velencei-tó partjára tervezettnél is nagyobb léptékű Álomsziget ügyével a kabinet nem foglalkozik, noha a beruházás szerinte – az áron alul értékesített telek révén – több milliárd forinttal károsította meg az államot. .A politikus továbbá elfogadhatatlannak nevezte, hogy „Budapest zöld szívéből egy ekkora darabot kihasítsanak” a kaszinóberuházás kedvéért.

Z. Kárpát Dániel egy „Magyarország vége” feliratú tábla előtt azt is kifejtette: a naponta húszezer vendégre számító Álomsziget nyilvánvalóan nem a magyar átlagbérből élőknek kínálna szórakozási lehetőségét.

Az évek óta húzódó, 400 milliárd forint értékű és kiemelt beruházásnak minősülő Álomsziget-projekttel a Hajógyári-sziget területének több mint egyötödét beépítenék, a kaszinóváros mellett szállodákat és konferenciaközpontot is létesítenének.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top