Close

Rogán: A forinthitelesek számára is van remény

Nemcsak a deviza-, de a forinthiteleseket is támogatni kívánják azzal az intézkedéscsomaggal, amely a többi között az egyoldalú szerződés módosítást is megtiltaná a bankoknak. Erről Rogán Antal, a nyolcpontos javaslat egyik előterjesztője beszélt a köztévé Ma Reggel című műsorában.

 A javaslatcsomag megtiltaná az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást és az önkényes kamatemelést, előírná a középárfolyam alkalmazását, és az ingyenes előtörlesztés lehetőségét, emellett kimondaná, hogy az ügyfél kérésére automatikusan meg kell hosszabbítani a futamidőt, a bankok pedig nem követelhetnének több pénzt az ingatlan piaci értékénél.

A Fidesz ügyvezető alelnöke, Kósa Lajos már korábban hangsúlyozta, hogy a javaslatcsomag nemcsak a devizahiteleseken, hanem minden bajba jutott lakáshitelesen akar segíteni, de közölte, hogy a kormány senki helyett nem fizeti vissza a pénzt. A jogszabály tervezetét a Fidesz képviselői októberben benyújtják a parlamentnek, így a változások – reményeik szerint – még idén életbe léphetnek.
(MR1 Kossuth)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top