Close

Már idén megsegíthetik a lakáshiteleseket

Még az idén hatályba léphetnek azok a jogszabályi változások, amelyek a Fidesz nyolcpontos, a bajba jutott lakáshiteleseket megsegítő csomagját tartalmazzák.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Rogán Antal, a párt gazdasági kabinetvezetője azt követően jelentette ezt be, hogy kedden találkozott a hitelfelvevők érdek-képviseleti szerveivel. Utóbbiak képviselője az egyeztetést követő sajtótájékoztatón azt mondta: a konszenzust keresik, de volt több kritikus pont is a javaslatok között.

Rogán Antal közölte: a tervek szerint a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló jogszabályt és az ahhoz kapcsolódó törvényeket kívánják módosítani, ezeket még októberben benyújtják a parlamentnek.

Úgy vélekedett, hogy a hitelfelvevők képviselővel lefolytatott megbeszélés konstruktív volt, a szervezetek nem fogalmaztak meg teljesíthetetlen követeléseket, és felelős magatartást tanúsítottak.

Madarasi Tibor, a Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Közhasznú Egyesület elnöke annyit tett hozzá: közösen folytatják a munkát és a konszenzust keresik a társadalmi béke érdekében. A tárgyalások tartalmáról annyit mondott: voltak javaslatok, amelyekben nem volt vita, ilyen az egyoldalú szerződésmódosítás, vagy az önkényes kamatemelés tilalma, de több kritikus pont is akadt az elképzelések között.
MTI nyomán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top