Close

Védje és óvja

A mai világban talán az a legnehezebb, hogy babapopsi szintű arcbőrt varázsoljunk magunknak. Ez természetesen főként a nőket zavarja, de vannak férfiak is, akik küszködnek gondokkal, nem is említve a tinédzsereket.
Nem csak az arcunk, hanem egész testünk igényli, hogy foglalkozzunk vele. Az évszakok, a környezet, a hormonok, a testi-lelki feltételek mind-mind befolyásolják bőrünk állapotát. Szeles, őszi napokon, hideg téli időben, túlfűtött száraz levegőjű szobában másra van szüksége a bőrnek, mint langyos tavaszi napsütésben. A fűtés okozta bőrfelület kiszáradását megakadályozhatjuk, ha növeljük a levegő páratartalmát a lakószobában. Tegyünk nedves törülközőt a fűtőtestre.
Ez a módszer nemcsak a bőrünket kíméli, hanem a nyálkahártyákat sem hagyja kiszáradni. Ha száraz a bőrünk mindenképpen együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, salátát! Célszerű sok ásványvizet inni. Hidratálni a bőrt, és érdemes megkérdezni kozmetikusodtól, hogy melyik krémet ajánlja. Ne használjunk alkoholos készítményeket, mert azok csak jobban szárítják a bőrünket! A bőr tisztítása során mindig az egyéni alkatnak megfelelő készítmények közül kell választani. A szárazabb, érzékenyebb bőrrel rendelkezők használjanak krémes szappanokat, amelyek nem szárítják a bőrt. A normál bőrűek a legszerencsésebbek, hiszen csak fenn kell tartaniuk az állapotot. Érdemes nappalra egy könnyű hidratáló krémet felkenni, ami nem csak a bőrünknek jó, de illatossá is tesz. Hetente használjunk az elhalt hámsejtek eltávolítására szolgáló bőrradírt Viszont nem szabad túlzásba vinni, mert azzal csak ártunk bőrünknek. Végül a zsíros bőrűek.

Mindenképpen kerülni kell a zsíros, fűszeres, ecetes ételek fogyasztását. Mosakodáshoz célszerű hagyományos, vagy hámlasztó szappant használni. A természetes savköpeny számára ártalmasak lehetnek a lúgos szappanok és habfürdők, így könnyen kiszáradhat. Fürdés helyett tusoljunk, és használjunk PH semleges terméket!
Zárásként néhány jótanács
Fogyasszunk sok A vitamint, amely segíti a bőr vízháztartásának egyensúlyfenntartását, a sejtek osztódását. E vitamint, ami védelmet nyújt az UV sugárzás ellen, emellett serkenti a bőr vérkeringését. Végül C-vitamint, amely fenntartja a bőr nedvességét. Szerepet játszik a bőr feszességéért felelős kollagén termelésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top