Close

Látogatottsági rekorddal zárult a XIII. Zsidó Nyári Fesztivál

Horgas Eszter

Gavriel Lipkind, világhírű csellóművész és a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusaiból alakult Grazioso Kamarazenekar koncertjével tegnap este befejeződött az idei Zsidó Nyári Fesztivál. Programjukban szerepelt többek között Ezio Bosso Mózes című művének ősbemutatója, amelyről lemezfelvétel is készült a Rumbach utcai zsinagógában.

 
A tíznapos összművészeti fesztivál szabadtéri programjai, valamint a Dohány utcai zsinagóga, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Rumbach utcai zsinagóga rendezvényei iránt minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés, és a fesztivál történetének eddigi legsikeresebb programsorozata egyben látogatottsági rekordot is döntött.
     A több mint 120 ezer magyar és külföldi érdeklődő 52 különböző program közül választhatott, és a másfél hét alatt közel 400 közreműködő lépett színpadra a fesztiválon.
    Szeptember 5-én a Syma Csarnokban több ezer fiatal ünnepelte a világhírű haszid reggae- és reppersztárt Matisyahut, aki először járt Budapesten.
    Kiemelkedően nagy sikert aratott az izraeli Beer-Sheva Színház Piaf című előadása, valamint a Dés László életművéből összeállított koncertsorozat, amely valamennyi alkalommal teltházas közönséget vonzott.
   A fesztivál 2010. évi költségvetése 98 millió forint volt, amelynek 47 %-át jegybevételből, 37 százalékát állami támogatásból, a fennmaradó részt pedig saját erőből illetve cégek támogatásából finanszírozták.
    A Zsidó Nyári Fesztivál szervezője, a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja méltó sikerekkel tisztelgett a szeptember 8-án kezdődő zsidó új év előtt.
 
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top