Close

Karácsony Gergely: a megkeresések nem voltak „konkrétak”

Az LMP kampányfőnökének az MTI számára adott közlése szerint az ajánlószelvény-gyűjtésben nyújtandó esetleges segítségnyújtásról hozzájuk érkezett megkeresések nem voltak konkrétak, sokszor csak célozgatásként hangzottak el. Karácsony Gergely a Népszabadság keddi számában megjelent írás szerint azt mondta a lapnak, voltak informális felajánlkozások a Fidesz oldaláról „cédulasegítség” ügyében, de romaszervezetek is megkörnyékezték a pártot; „mindegyiket visszavertük” – fűzte hozzá. E közlés alapján – jelentette be Staudt Gábor jobbikos főpolgármester-jelölt kedden – a Jobbik ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

Az LMP minden esetben visszautasította, ha bárki is megvásárlásra kínált ajánlószelvényeket és egyetlen pártként feljelentést is tett egy konkrét megkeresés ügyében – kommentált az MTI-nek Karácsony Gergely. Az LMP-s kampányfőnök az MTI-vel közölte, hogy ezek a megkeresések nem voltak konkrétak, sokszor csak informális célozgatásként hangzottak el, helyi szinten, sok esetben azt sem tudják, hogy pontosan ki állt mögöttük.

Megjegyezte: az sem mindig világos, hogy a „szóljatok ha kell, tudunk segíteni” típusú megkeresések mögött ki áll. Szavai szerint ezek feltehetően egyébként is inkább politikai segítségnyújtásra, és nem bűncselekményre vonatkozhattak volna. Emlékeztetett arra, hogy amikor viszont azzal kereste meg őket egy férfi, hogy eladna nekik 200 darab ajánlószelvényt, azonnal feljelentést tettek és a reménybeli eladót a rendőrség őrizetbe is vette.

Az LMP a belső kerületekben szedte össze a legtöbb ajánlószelvényt – reagált Karácsony Staudt Gábornak arra a felvetésére, hogy szembetűnő, amíg az LMP összegyűjtötte a főpolgármester-jelölt indításához szükséges számú ajánlószelvényt, addig polgármesterjelölteket nem tudtak mindenhol állítani.

Karácsony Gergely leszögezte: azokban a kerületekben, ahol nem sikerült elindítaniuk polgármesterjelöltjeiket, ott is közel álltak ehhez, tehát összességében nagyjából annyi ajánlószelvényt gyűjtöttek össze polgármesterjelöltjeikre, mint amennyit a főpolgármester-jelöltjük kapott.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top