Close

Indul a szavazás, adj nevet a közbringának!

Mi legyen a 2011-től működő budapesti közbringa rendszer neve: BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, vagy Kerékbár? Erre az öt javaslatra lehet szavazni szeptember 1-től 15-ig! A Kerékpáros Közösségi Közlekedési Rendszer (KKKR) megvalósítója és üzemeltetője, a Parking Kft. két körben igyekszik megtalálni a végleges nevet. Három hét alatt 3 ezernél is több ötlet érkezett e-mailben. A 7 tagú zsűri kiválasztotta a legjobbnak ítélt ötöt. A BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike és Kerékbár név valamelyikére mostantól szeptember 15-én éjfélig bárki szavazhat a blikk.hu és a parking.hu oldalakon. A Parking Kft. szeptember 17-én délelőtt 11-kor a Városháza udvarában hozza nyilvánosságra a győztes nevet.

A 7 fős zsűriben helyet kapott az elkötelezett kerékpáros Till Attila. A TV2 műsorvezetője mellett a testület tagja még a Kerékpáros Magyarország Szövetség elnöke, Szikora Linda, a Magyar Kerékpáros Klub vezetője, László János, a Critical Mass lelke, Kürti Gábor, a blikk.hu főszerkesztője, Komáromi Gergely, valamint a Parking Kft. ügyvezetője, Gyarmati Zoltán és a projekt vezetője, Kramer Péter. A zsűri pozitívumként vette figyelembe a dinamikus, fiatalos csengésű, de ugyanakkor jól kiejthető neveket. A javaslatok jó része utalt a KKKR rendeltetésére, a nagyvárosi közösségi közlekedésre, Budapestre, Magyarországra. Az obszcén, vulgáris, a közerkölcsbe ütköző szavakat, kifejezéseket kizárták a pályázatból, de ezekből alig-alig érkezett. Az érdeklődés minden elképzelést felülmúlt, három hét alatt majdnem 2 ezer levélíró 3 ezernél is több nevet javasolt. 

A névpályázatról és a KKKR-ről továbbra is minden fontos információ megtalálható a parking.hu, valamint a blikk.hu internetes oldalakon. A Parking Kft. web oldalán ráadásul megnézhető mind a 3.727 névjavaslat. A zsűri hosszas fejtörést követően ezek közül választotta ki azt az ötöt (BÉRBI, bico, BuBi, Cimbike, Kerékbár), amelyekre mostantól szeptember 15-én éjfélig bárki szavazhat. A győztes név kiötlője egy extra kerékpárt kap jutalmul, négy társa bicajos kiegészítőkkel lesz gazdagabb.

A Fővárosi Önkormányzat száz százalékos tulajdonú szakcége, a Parking Kft. valósíthatja meg a valamivel több mint nettó 1 milliárdos projektet, amelyet az Európai Unió maximum 900 millió forinttal támogat. Előreláthatóan 2011 nyarára készülhet el a 74 dokkoló állomást magában foglaló, Nyugat-Európában közkedvelt rendszer. Első körben a pesti Nagykörúton belül, néhol kissé túlnyúlva azon, valamint a budai rakpart mentén, közel 13 négyzetkilométeren mintegy 1000 kerékpár várja majd a régi és új bringabarátokat. A kerékpárok kölcsönzése az első fél órában ingyenes lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top