Close

Szünet után filmszüret!

6. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
 
Vörösmarty mozi, Szabad az Á!
2010. augusztus 31. – szeptember 5.

Augusztus 31-én  kezdetét veszi Magyarország legnagyobb kizárólag rövidfilmeket felvonultató fesztiválja, a 6. BuSho, amelyre a három kategóriában (fikciós, animációs, kísérleti) idén is közel félezer nevezés érkezett mintegy 53 országból.

     Az előzsűri (Mag István, Gergely Zoltán, Rimóczi László, Patrovits Tamás) 85 filmet juttatott a versenyprogramba, amelyeket 15 versenyblokkba rendezve kétszer is levetítünk fesztivál alatt. A versenyprogramban 15 magyar film is van, és olyan ismert filmek szállnak ringbe a nemzetközi mezőnyben, mint Kenyeres Bálint A repülés története, Alexei Alexeev Log Jam-je, vagy Géczy Dávid Stricik című filje, ami a filmszemlén nagyon megosztotta a közönséget.  Természetesen a nagy számok törvénye alapján ezúttal sem kerülhetett minden film a versenybe, ezért ezeket az információs panoráma szekcióban vetítjük, míg az összes versenybe nem került magyar rövidfilmet a Pannonhalom blokkokban gyűjtöttük össze.
     A kísérőprogramok közül kiemelkedik a közelmúltban elhunyt két legenda Bacsó Péter és Kállai Ferenc tiszteletére szervezett retrospektív vetítéssorozat, melyen filmkópiákról élvezhetjük újra a klasszikusokat, ráadásul angol feliratozással, hogy a külföldiek is értsék.
     A fesztivál központi helyszíne ezúttal is a Vörösmarty mozi lesz, de a szervezők nagy örömére újra lehetőség nyílik esti koncertek megrendezésére, melynek a Szabad az Á! ad otthont. Ugyanitt a Mikszáth téren, Silent Cinemát szervezünk esténként, melynek lényege, hogy némán vetítünk rövidfilm válogatásokat, akit pedig érdekel, az fülhallgatót kap és elmerülhet a filmek világában.
     Az eddigi évekhez hasonlóan idén is lesznek válogatások a külföldi rövidfilmfesztiválok legjobbjaiból (Brest, Brno16, CologneOFF, Shqip, Nachalo), különböző filmes workshopok vetítései (életREklám, GomBuSho, Polifilm), valamint a Kodak Diákverseny és az első alkalommal megrendezett BuSho Vivaz spotverseny alkotásai is színesítik majd a programot. 
     A megnyitót augusztus 31-én, 19:00 órától tartjuk a Vörösmarty moziban. Ugyanitt sor kerül az első BuSho spotverseny díjátadójára is. A BuSho reklámspotjait egy, a szervezők által biztosított HD telefonnal kellet elkészíteni, és augusztus 1-jéig lehetett beküldeni a jelentkezőknek. A 24 elkészült filmből a BuSho-Sony Ericsson zsűri 3 filmet díjazott, melyet le is vetítünk a megnyitón. A negyedik díjat a Busho spotjai közül a közönség választhatja ki úgy, hogy a youtube-on (http://www.youtube.com/user/bushofest#g/u)  vagy a http://busho.blog.hu/ oldalon szavaznak kedvenceikre szeptember 3-áig. 
    A  BuSho versenyprogram díjkiosztójára szeptember 4-én este 19:00-kor kerül majd sor a Vörösmarty mozi nagytermében, ahol a zsűritagok átadják a 6. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál számtalan díját. 85 versenyfilmből reméljük, nem lesz nehéz válogatni!
Szünet után kezdődjék hát a filmszüret!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top