Close

Facebook vagy facebukta? – Politikusok is a közösségi oldalon

A választási győzelem óta kevesebbet foglalkozik az internetes közösségépítéssel a Fidesz, az MSZP pedig mintha csak most kezdené felismerni igazán ennek jelentőségét.

A politikai elemző szerint a Facebookhoz hasonló oldalak a kormánypárt esetében pont azt a nimbuszt rombolják szét játékos és kritikus cinizmussal, amit milliókért próbál megteremteni a kormányzati kommunikációs apparátus.

Nem titok, hogy a magyar belpolitikai élet elitje elsősorban azután fogadta el az internetes közösségi oldalak kiemelt jelentőségét, hogy Barack Obama amerikai elnök kampányában a világháló meghatározó szerepet játszott. Az elnökválasztás évében készült felmérés szerint 215 millió amerikai érte el az internetet, ami nagyjából megfelel a szavazati joggal bírók arányának.

 

Az internetet a magyar választások során is felés kihasználták, eleinte csak emailek, kisvideók formájában – utóbbihoz tartozik Gyurcsány Ferenc elhíresült táncos kisfilmje is, ami ugyan hivatalosan Batiz András esküvői ajándékának készült, mégis kormányfői reklám lett belőle. A különböző közösségi oldalak politikai célra való felhasználhatóságát csak az utóbbi időben fedezték fel a pártok, az egyik úttörő Orbán Viktor Fidesz-elnök, jelenlegi miniszterelnök volt.

forrás:nol.hu

A cikk itt folytatódik 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top