Close

A Monoki nonszensz:a fiktív bejelentkezés szabálysértés

A település Kossuth szülőházába fogadná be az új kettős állampolgárokat. Szepessy Zsolt, Monok polgármestere állandó lakcímet ígér a kettős állampolgárságért folyamodó határon túli magyarok számára. A lakcím: Kossuth Lajos monoki szülőháza. A polgármester szerint a képviselő-testület e döntéséhez nem is kell jogászokkal konzultálni, de súlyosan téved: állandó lakcíme csak annak lehet, aki életvitelszerűen ott él.

A kettős állampolgárságért folyamodó határon túli magyarok a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon állandó lakcímet kérhetnek – erről döntött a település képviselő-testülete. A határozat szerint az igénylőket a község önkormányzata Kossuth Lajos szülőházába jelenti be. A döntésről Szepessy Zsolt polgármester tegnap adott tájékoztatást. Szepessy az időzítést azzal magyarázta, hogy a kettős állampolgárságról szóló jogszabály augusztus 20-án lép hatályba, bár alkalmazni csak 2011. január 1-jétől kell.

A monoki önkormányzat a kettős állampolgárság történelmi jelentőségét felismerve, annak kiteljesedésének elősegítése érdekében teszi lehetővé, hogy az elszakított országrészeken élő magyarok állandó lakosként Monokra, Kossuthnak a község saját tulajdonában lévő szülőházába jelentkezhessenek be, és ezáltal minden magyar állampolgárnak járó jog megillesse őket –indokolta a döntést a polgármester. Szerinte ezzel kifejezik a nemzeti együvé tartozást is, mert Kossuth szülőháza „minden magyar ember otthona és oltalma”. Szepessy arra kéri Magyarország valamennyi önkormányzatát, kövessék Monok példáját, és biztosítsanak állandó lakcímet a határon túl élő magyar emberek számára.

 

forrás: Népszabadság online

kép forrása: muemlekem.hu 

a cikk itt folytatódik: http://nol.hu/belfold/20100821-a_fiktiv_bejelentkezes_szabalysertes

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top