Close

Talmácsi hatodik lett Brnoban

Talmácsi Gábornak nem sikerült jól a Cseh Nagydíj időmérője, hiszen csak a 16. helyezést sikerült elérnie. De mint már idén többször is, remek rajtjával hamar az élbolyhoz csatlakozott a magyar versenyző.

Magyar MotoGP futam híján itthonról a legtöbben Csehországba látogatnak, hogy élőben láthassák a magyar világbajnokot. Talmácsi kedvenc pályája a Brnói aszfaltcsík, ami nem is meglepő, hiszen idén is több ezer magyar látogató várta a jó eredményt, és annak ellenére, hogy Talmácsi Gábornak nem sikerült még ezen a versenyen nyernie, szinte mindig jó eredményeket szokott Csehországban elérni. Míg 2009-ben a királykategóriában a pontot érő, 13. helyezést érte el, 2008-ban és 2007-ben is a negyedik helyet szerezte meg a 125 cm3-esek mezőnyében.

Az időmérő után kevesen gondolták volna, hogy az idei nagydíjon is bele tud szólni az élen állók küzdelmébe, de a magyar versenyző a második körben már a nyolcadik helyen haladt. Talmácsi folyamatosan ingázott az ötödik és a nyolcadik hely között, a verseny vége előtt néhány körrel azonban ismét elkezdte támadni Debónt, és három körrel a vége előtt le is hagyta a spanyol versenyzőt. Csapattársa, Iannone sokáig a második helyen motorozott, de néhány körrel a befejezés előtt megcsúszott, és Takahashinak sikerült megelőznie. Végül Toni Elías nyerte meg a versenyt, mintegy két másodperccel megelőzve a japán versenyzőt. Talmácsi még megpróbálta Simónt és Cluzelt megfogni, de hiába volt egy század környékén a különbség hármójuk között, a magyar versenyző már nem tudott feljebb lépni. De az idei körülményeket figyelembe véve ez is nagyszerű eredmény Talmától, főleg úgy, hogy legutóbb a Német Nagydíjon is a hatodik helyen végzett, ami bíztató a jövőre nézve.

Eredmény:

Moto2, 20 kör (1 kör: 5,403 km)
1. Toni Elias (spanyol) 41:51.715 p
2. Takahasai Juki (japán) 41:54.027
3. Andrea Iannone (olasz) 41:54.674
…6. TALMÁCSI GÁBOR 41:58.739

A pontverseny állása 9 verseny után (még 8 van hátra): 1. Toni Elias 161 pont, 2. Andrea Iannone 106, 3. Thomas Lühti (svájci) 99, …9. Talmácsi Gábor 62

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top