Close

IV. Pogácsafesztivál

Idén ismét „kisüthetik”, milyen pogácsát készítsenek a határainkon innen és túlról Kétegyháza Fő terére érkező, az „Év pogácsája” címért versengő jelentkezők. Az augusztus 14–én és 15–én megrendezésre kerülő kétegyházi pogácsafesztiválon azonban nem ez lesz az egyetlen versenyszám. Pogácsaszobrászok jelentkezését is várják. Egy kikötés van: a versenyzők hagyományos tésztarecepttel dolgozhatnak, a többi már a fantázián és az ügyességen múlik.

Aki inkább a főzésben, mintsem a sütésben van otthon, az főzőversenyre nevezhet be. A szabályok itt sem kötik nagyon gúzsba a versenyzőket, hiszen bármilyen, szabadtéren főzött étellel lehet indulni.


Lesz rajz- és meseíró pályázat is, melynek mi más is lehetne a témája, mint a pogácsa. Hogy jobban menjen a sütés-főzés és, hogy jöjjön az ihlet, fúvószenekar, mazsorett előadás, tánc és ének szórakoztatja a vendégeket és a versenyzőket. Ezen kívül számos civil szervezet, valamint mesterségek, nemzetiségek és Kétegyháza testvértelepülései is bemutatkoznak. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztek meg. Ugráló vár, íjászat, gyermekszínház és arcfestés várja a kicsiket és a nagyokat. A fesztivál első napját tűzvarázs show, míg a másodikat tűzijáték zárja. Délután és este többek mellett fellép Mc Hawer és a Teknő, az Apostol, Zoltán Erika valamint Josh és Jutta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top