Close

Placebo-koncert ősszel a Budapest Arénában

A Brian Molko, Stefan Olsdal, és Steve Forrest nevével fémjelzett Placebo hazánkban is rendkívüli népszerűségnek örvendő kult-csapat. Léptek már fel több ízben a Sziget Fesztiválon, önállóan a Petőfi Csarnokban, és a Depeche Mode kísérőzenekaraként a Puskás Ferenc Stadionban. Legutóbb a 2009. júniusában megjelent Battle For The Sun című albumuk kapcsán jártak nálunk, a Sziget egyik húzóneveként, és bár új nagylemezt nem adtak ki az idén, a turnézásnak nem nyomtak stopot, és megújult setlist-tel várják azokat, akik tavaly nem, vagy nem elégszer látták őket.

A Placebo 2009-ben elszenvedett egy tagcserét – dobost váltottak -, a frontember, Brian Molko szavait idézve azonban „olyan ez számunkra, mint egy új kezdet, felüdített és felfrissített, és készek vagyunk leigázni a világot”.
Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly novemberben a csapat megnyerte az MTV Europe Music Awards „Legjobb Alternatív Előadó”-nak járó díját, koncertjeikkel pedig számos arénát töltöttek meg Európa szerte. Köztük a londoni O2-t, ahol a Placebo eddigi legnagyobb show-ját abszolválta.

Az idei év elején ellátogattak Délkelet-Ázsiába, Ausztráliába és Dél-Amerikába, ezen kívül jártak még Izraelben és Libanonban is. Jelenleg Európa nagy fesztiváljait koncertezik végig, amit az ősszel egy sportcsarnok-turné követ, mely Tokióban ér véget október 24-én.

A Battle For The Sun című albumukat idén újból megjelentetik, egy speciális „Redux Edition”-ben, mely a remaszterelt számok mellett egy 10 track-es bónusz CD-t is tartalmaz. A banda legutóbbi munkája egyébként az Alternative Press részéről 4 és feles értékelést kapott a maximális 5 csillagból – „egyszerűen nem található rajta töltelék szám”.

 

 

A Placebo szeptember 15-i budapesti koncertjén sem lesz töltelék szám, ez már biztos, hiszen a karrier-indító Nancy Boy-tól kezdve, az Every You Every Me-hez hasonló örökzöld slágereken keresztül, a vadonatúj Bright Lights című kislemezig szinte minden fontos dalukat eljátsszák majd!

Aki még nem tette volna meg, hát időben biztosítsa a belépőjét az őszi koncertszezon egyik legrangosabb eseményére, mely a Multimedia Concerts szervezésében kerül megrendezésre a Budapest Arénában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top