Close

Naná és Fazekas Imre a Derby-nap hősei

Nem történt meglepetés a Derbyben – mondhatnánk. Három esélyes a frontban, No Not Me, a favorit megfutotta topját, 16 töredéket ügetett. Mégsem lett övé a kékszalag, mert Fazekas Imre fantasztikusan készítette fel és hozta csúcsformába Kaszás Gergő színművész kancáját, Naná-t és a befutóban könnyedén hagyta állva legnagyobb riválisát. A színművész repesett a boldogságtól, végre beérett a hosszú évek munkája. Fazekas Imre negyedik Derby-győzelmét ünnepelhette a csodálatos hároméves sulkyjában. A bronzérmet a megbízható Nemes Úr szerezte meg. Nobody jól mozgott, értékes negyedik díj lett a jutalma, míg a még pénzes ötödik hely Nacho Nico-nak jutott. No fear és Nelson hibával futottak.

 

A nap másik rangos futamában, a Pannónia Díjban váratlan eredmény született. A gyors versenyben, sem Masterpiece, sem tréningtársa, Menedzser nem jutott szerephez, Lencsi pedig már a startnál ugrott. Nem rontott viszont Lucky Luke, aki eddigi remek szezonját koronázta meg a nagydíj megnyerésével, tette mindezt óriási egyéni rekordot ügetve. Lakatos Csaba hibátlanul oldotta meg a feladatot, a befutóban Lézer rohamát sikerült visszavernie a nyerő párosnak. A bronzérmet az egyre jobb formába lendülő Merengő szerezte meg.

A Sinka József Emlékverseny sem szűkölködött izgalmakban és látványban, a célba szinte együtt robbant be a mezőny. Végül minimális különbséggel az a Taylor Boko győzött, aki a befutó elején még a mezőny végén lopakodott és csak az utolsó kétszázon talált vele utat és indított támadást Veljko Mazsity. A svéd import azt a Kiskarcsi-t takarta le a célban, aki remek futással korrigálta három hibáját és igazolta, hogy nem szabad leírni. Likviditus megint jól ment és némi meglepetésre Kádor és Simb Illusion előtt dobogóra állhatott.
 
Kissé rendhagyóan, íme néhány gondolat, megfigyelés az ünnepi versenynap többi futamáról:
 
– Két remek hároméves csatája a nyitó futamban, Nikkel Lady és Netto is hallat még magáról a jövőben
– Marót először a dobogón, Násfa-ra és Mrs.-re legközelebb érdemes lehet figyelni
 

– Látványos csata az Api Hendikepben, Jackpot Star újra formába lendült, Impi most nem volt ellenállhatatlan a finisben, így „csak” közeli második
– Guernica meglepetésre leszorult a dobogóról, I. Q. M. Q. végig zsákutcában versenyzett, benne maradt a verseny
 
– Il Gatto csak sétált a Marschall Norbert Emlékversenyben, Filigrán mostanában nagyon jól megy
– Izzy Star fennakadt Ilarita-n, így is bronzérmes, Igloo és Jákfa is formát futott
 
– Kaméliás Hölgy ünnepi hangulatban, régi-jó formáját hozva iskolázott, Jópofi egyre megbízhatóbb
– Hadúr és Juste De Guerre mindig közel végez, Lala egyre jobb, Louvre továbbra is nagyon bizonytalan
 
– Jódlis negyvenről is győzni tudott, pedig Kiskegyed hosszúra is formát futva, erősen szorongatta
– Pipistrella kis hibával is harmadik, Troja-nak nem ez a távja
– Jorvik Viking újra, Soraja Speed váratlanul hibázott
 
– Luca csak sétált, Magda kedvenc hajtójával ezúttal is dobogós
– Járulék és Incasso döntő pillanatban vétett hibáik miatt buktak el egy helyezést, ebben a kissé kaotikus versenyben
 
– Jávor Class úgy nyert, mint két hónapja, legközelebb ráduplázhat, Kitti örökös helyezett
– Jewel a megbízhatóság mintaképe, Igama Di Re jön előre
– Low Fox a befutó elején hibázott, Klaudetta és Gergely váratlanul halványabb volt

Egy szó mint száz érdekes versenynapnak lehettünk szemtanúi ezen a bizonyos Derby-vasárnapon amelyet Lucky Luke Pannónia Díj győzelme és Naná Derby győzelme mellett olyan színfoltok tarkították az ügető lelátót mint Koltai Róbert színművész akinek mellesleg szeptember 4. lesz a Sose Halunk Meg című musicaljének premierje, amiről következő tudósításomban részletesebben fogok tájékoztatni!

Addig is továbbra is szeretettel várja a Kincsem Park minden kedves érdeklődőjét a szombati ügetőn és a vasárnapi galoppon ahol előreláthatólag Overdose ismét megmutatja magát!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top