Close

Továbbjutott a Győr!

Hatalmas bravúrt végrehajtva, idegenben harcolta ki a továbbjutást a Győri ETO a francia Montpellier ellen. A magyar csapat emberhátrányban játszott egy félidőn keresztül, végül tizenegyespárbajban múlta felül nevesebb ellenfelét.

 
A franciák okkal várták magabiztosan a mérkőzést, hiszen egy hete Győrben sikerült győznie a Montpellier-nek. Az idegenbeli egygólos siker után a sajtó még magyar oldalon is a gallok továbbjutását jósolta, de Pintér Attila csapata erre alaposan rácáfolt. A mérkőzést a francia alakulat kezdte jobban, de Ait Fatna lövése szerencsére nem okozott gondot, mindenesetre a Montpellier játékosain látszott, hogy gyorsan el szeretnék dönteni a továbbjutás sorsát. A 14. percben már be kellett avatkoznia a győri kapusnak, Collin 30 méteres lövését bravúrral tolta ki Stevanovic. A Győrnek egészen a 34. percig még említésre méltó helyzete sem volt, ám ekkor a franciák kapusa hatalmasat hibázott, Tokody elé ütötte a labdát, ám a magyar csatár nem tudott élni a lehetőséggel. Hat perccel később ismét nagyon rosszul mozdult ki Jourdren, Pilibatisnak sikerült Babichoz fejelnie a labdát, aki közelről már nem hibázott. A Győr ledolgozta a hátrányát, már ez hatalmas dolognak számított. Négy perccel később akár meg is duplázhatta volna előnyét a magyar csapat, Pilibatis csúsztatása után a francia kapus csak belepaskolni tudott a labdába, viszont Djordjevic nem tudta értékesíteni a kipattanót. Egy perccel később aztán bajba került a Győr, Stanisic a tizenhatos vonala előtt rántotta le Ait Fatnát, amiért megkapta második sárga lapját is, emberhátrányba került Pintér Attila csapata, szerencsére a szabálytalanságot követő szabadrúgásból nem született gól.

A második félidő elején ismét a franciák diktálták az iramot, Marveaux került helyzetbe, de az emelését magabiztosan védte Stevanovic. A győrieket beszorították a kapu elé, az 55. percben, nagy kavarodás után Yanga-Mbiwáról kis híján a kapuba pattant a labda. A 62. percben ismét a győriek kapusára volt nagy szükség, Estrada bombáját kellett védenie Stevanovicnak. A vendégcsapat hősiesen védekezett, sajnos a kontrákból nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítaniuk. A 76. percben Camara centikkel lőtt a magyarok kapuja mellé, tíz perccel később ismét a szenegáli került helyzetbe, de kapáslövése végül fölé ment. A 91. percben még Giroud lőhetett volna, de Camarával egymást zavarták, az eredmény már nem változott, jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás. 

Már a ráadás első percében egyenlíthetett volna a Montpellier, de Giroud fejese nem került a kapuba. Később Belhanda lövése okozott némi bonyodalmat, de a Győriek szerb hálóőrének egyszerűen nem lehetett gólt lőni. A hosszabbítás második felében is a franciák támadtak többet, a 11. percben Camarának sikerült becsapnia Stevanovicot, de a szenegáli a kapu fölé csúsztatott. A 125. percben aztán jöhetett volna a slusszpoén, Aleksidze becsapta a francia védőket, de a lövésre már nem maradt elég ereje. Tizenegyespárbaj következett.

Az első büntetőt Spahic magabiztosan lőtte be, csakúgy, mint Babic. Az első hibát Camara követte el, a győriek viszont nem tudtak élni a lehetőséggel, Aleksidze a franciák kapusába lőtte a labdát. Stevanovicnak viszont sikerült kivédenie a következő tizenegyest is, ezután két hibátlan büntető következett, majd Fehér állhatott a labda mögé, és ő sem hibázott. A franciák utolsó tizenegyesét Armand magabiztosan a hálóba helyezte, innentől már csak a Győrön múlott, hogy továbbjut-e vagy folytatódik az idegölő párharc. Tokody Tibor higgadtan futott neki a labdának, és nem is hibázott, továbbjutott a Győr, és 26 év után ismét sikerült magyar csapatnak francia földön győznie, és ezzel együtt továbbjutnia. A Győri ETO játékosai minden dicséretet megérdemelnek, hősiesen küzdöttek az egész mérkőzés alatt, és bebizonyították, hogy idegenben is le lehet győzni egy sokkal esélyesebb csapatot. Pénteken két magyar csapat várhatja a sorsolást.


Európa Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó


Montpellier (francia) – Győri ETO FC 0-1 (0-1, 0-1, 0-1) – tizenegyesekkel 3-4

Helyszín: Montpellier, La Mosson-stadion
Játékvezető: Gestranius (finn)
Montpellier: Jourdren – Yanga-Mbiwa, Spahic, Marveaux (Belhanda, 63.), Szaihi – Estrada, Ait-Fana, Stambouli, Collin (Armand, 94.) – Kabze (S. Camara, 63.), Giroud.
Győr: Stevanovic – Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. – Ceolin (Copa, 66.), Pilibaitis, Tokody, Koltai (Cetkovic, 78.) – Aleksidze, Nicorec (Fehér Z., 46.).
gól: Babic (40.)
sárga lap: Stanisic (6., 45.), Collin (75.), Babic (89.), Aleksidze (90+3.), Spahic (114.), Giroud (117.), Szaihi (118.)
piros lap: Stanisic (45.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top