Close

Hurrá! Nyaralunk!

Itt a nyár és az emberek nyaralni indulnak. Az emberek nagy része a Balatonra, a Duna vagy a Tisza partjára utazik. A Fejér megyében élők többsége is így tesz. Talán eszükbe sem jut, vagy talán nem is tudnak róla, hogy a megyéjükben Örspuszta és Sáregres között, fák sűrűjében van a világ egyetlen Halászati múzeuma, szállással, fürdővel, wellness részleggel, horgászterülettel. A Zichy család földjére épült 100 éves házakat is meg lehet tekinteni. Ezeket felújították, és falaikon gyönyörű rajzok vannak, amelyek a halászok életét ábrázolják. Ez valami csodálatos. 

A Rétimajor várja az aktív és passzív időtöltést kedvelőket is. A hatalmas területet díjtalanul be lehet barangolni, meg nézhető a század eleji horgászatot bemutató múzeumot és nádkunyhót. A horgászást „élőben” is kipróbálhatja a látogató, hiszen számos csendes tó van tele zsúfolásig halakkal. Azok, akiket nem vonz egyik kikapcsolódás sem, azoknak ott a modern szálló és fürdőlétesítmény. Szállodai szobájuk színvonalas, éttermi kínálatuk igen bő és a menük között több halétel is megtalálható. Aztán ott két szabadtéri tó, a beltéri medence és jakuzzi. Mindez igényesen kiépítve. Áraik pedig meglepően emberbarátok és családiasak.

Ezen kívül a Rétimajor rendezvények szervezését is vállalja. Egy ott rendezett esküvőt is láttam és valóban exkluzív volt a szolgáltatás.
Ha mindez nem lenne csalogató, akkor megemlíteném, hogy 2004 óta a terület természetvédelmi minősítéssel rendelkezik. Mindamellett, hogy igazán szemetgyönyörködtető a hatalmas zöld terület, a gyönyörű vizivirágok, emellett több védett faj is él itt. Olyanok, mint az agárkosbor, réti csík (hal), barna kánya, réti sas, szerecsensirály, stb.
Ezeken kívül a Rétimajor minden évben várja a látogatókat a Szent Péter Napi Halászbúcsúra.

Látogassanak el minél többen erre a gyönyörű területre, mert garantáltan megéri. Jó nyaralást mindenkinek!  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top