Close

Hihetetlen rekordkísérlet: huszonöt órát fognak gitározni egyetlen nap alatt

A békéscsabai Kemény Gitárklub tagjai megdönthetetlen rekordkísérletre készülnek. Huszonöt órát fognak egyfolytában gitározni egyetlen nap alatt. Hogy is van ez?

A rekord azért lesz megdönthetetlen, mert egyetlen nap van csak egy évben, amire rá lehet fogni, hogy 25 órából áll, ez, pedig az őszi óraátállítás napja, amikor is egy órával vissza kell tekernünk az órák mutatóját. Így tulajdonképpen ez a nap egy órával hosszabb lesz. Ha sikerül a rekordkísérlet, akkor azt lehetetlen lesz túlszárnyalni, hiszen a 25 órát egy perccel sem lehet tovább bővíteni. Akkor az már nem egy nap lenne. – mondta a Békés Megyei Hírlapnak a klub vezetője, Lustyik István. Az idei őszi óra-visszaállítás október 31-re esik, így a kísérletet ezen a napon rendezik meg a békéscsabai Csaba Centerben.

A megdönthetetlen rekordról szóló pályázatot olyannyira ötletesnek találta a Dél-Alföldi Regionális Ifjúsági Iroda, hogy a beadvány pozitív elbírálásban részesült, így az idén 5 éves klubnak pénzt is sikerült szereznie a szokatlan vállalkozásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top