Close

Árulkodó genetika – ázsiai madjarok

Ázsiában él egy sámánisztikus kulturáját a mai napig őrző nép, akiket madjaroknak hívnak. A név hasonlóságán kívül más közös vonásokat is felfedeztek a magyarokkal.
„Mára a legtöbb kutató (különösen a régészek és az antropológusok) elfogadja, hogy a honfoglaló magyarság embertani jellege, valamint kultúrája is inkább az iráni és szkíta hagyományokat is őrző, közép ázsiai „törökös” népességekkel mutat hasonlóságot.” (forrás: kurultaj.com)
A Kazahsztánban élő madjarok saját legendájuk szerint Madjar batir vezetésével délkeletről, a mai Karatau-hegység területéről, Dél-Kazahsztánból vándoroltak oda három–négyszáz éve.
Dr. Bíró András Zsolt antropológus kint járt a madjaroknál, és genetikai egyezésekre bukkant.
„Az SNP-analízis eredmények alapján valószínűsíthető, hogy a mai magyarországi lakosság egy részének az ősei és a kazakisztáni Madjar populáció ősei között valamikor a múltban (1300-1500 évvel ezelőtt) genetikai kapcsolat állhatott fenn. A mostani Y-kromoszóma vizsgálat ad először egyértelműen meghatározható (mérhető), összefüggést és ezáltal konkrét kapcsolódási pontot a mai Kárpát-medencei magyar lakosság, és egy Urálon túli terület népessége között.” (B.A.Zs)

Madjar előkelőség és Dr. Bíró András Zsolt tradicionális öltözetben
Mondáik is említésre méltók: „hasonlatosságot mutatnak a legrégibb magyar mondakinccsel. Közös elemük, hogy mindannyian megemlítik, hogy valamikor régen a nyugatra költözött „madjarok” vagy „madijarok” népének baskír földön maradt törzseitől származnak. „
Érdekes megvizsgálni, hogyan él a magyar nép az ázsiaiak köztudatában: „több török népcsoport, mint például az üzbégek, a kirgizek, a türkmének, az anatóliai törökök stb. a magyarokat testvéreiknek tartják, illetőleg legközelebbi rokonaik közé számítják.„
Dr. Bíró András Zsolt expedíciója során részt vett törzsi tanácskozáson, a hagyományos kurasz versenyen, a lófuttatáson, harci bemutatón. Felavatták a „Magyarok Ősatyjának” szentelt mecsetet, valamint megkoszorúzták a legnagyobb madjar hősök emlékművét, Karcag batir /bátor vezér – Karcag Magyarországon egy város neve! / síremlékét, részt vettek az esti kulturális fesztiválon és a helyi „aggszakal – ok” (törzsi vezető- fehér szakáll) gyűlésén.
Magyarországon pár éve minden évben megrendezik a Kurultaj nevű törzsi találkozót, melyekre a madjarok is hivatalosak, és ami idén is megrendezésre kerül.
Bővebb információ: http://www.kurultaj.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top