Close

Mától új vezér a MÁV élén

Vasárnaptól Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. új elnök-vezérigazgatója. A közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt. Rajta kívül szintén vasárnaptól megújult a cég igazgatósága és felügyelőbizottsága is – tájékoztatott közleményben korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
 

A szaktárca vezetője az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől.

Az vasúttársaság Igazgatóságban augusztus elsejétől elnök Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, tagok pedig Horváth Gergely, MNV Zrt. vezérigazgató, Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese, Mosóczi László, MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese, Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.

A MÁV felügyelőbizottságba kinevezett új tagok pedig: elnökként Szabó Ferenc, Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója, illetve Dabóczi Kálmán, NFM főosztályvezető, Selmeczi-Kovács Zsolt, NGM főosztályvezető-helyettes, Zalahegyi Tímea, NFM főosztályvezető, Gaskó István, munkavállalói képviselő, Simon Dezső, szintén munkavállalói képviselő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top