Close

A Jobbik uralja az internetet

Szinte minden internetes közösségben a Jobbik vezet a többi párt előtt csoportlétszámban és nézettségben. Az Iwiwen 40 ezren rajonganak érte, videóikat több mint ötmillióan látták. Összességében a Fidesz és az LMP tud lépést tartani a radikálisokkal, az MSZP, az SZDSZ és az MDF az online világ süllyesztőjébe került.

Országos támogatottságukhoz képest messze a Jobbik teljesít a legjobban az interneten. A Webforgalom.hu összegyűjtötte a magyar pártok internetes aktivitásának mérőszámait. A pártok Iwiw-klubjainak állása: a Jobbik 41285, a Fidesz 6181, az LMP 4245, az MSZP 1153, míg az MDF 26 rajongóval rendelkezik. Az SZDSZ-nek nincs iwiwes rajongói klubja. A Twitteren is a radikális erő vezet: 1688-an követik a Jobbikot, 1025-en az LMP-t, 405-en a Fideszt, 237-en az SZDSZ-t, és 93-an az MSZP-t követik. Az MDF nem csiripel.

A Facebookon már kiegyenlítettebb a helyzet: itt a Fidesz 14850 rajongóval vezet, őt az LMP követi 6323 és a Jobbik 5026 szimpatizánssal. Az MSZP 650, az SZDSZ 242, míg az MDF 117 darab rajongóval szerénykedik a feltörekvő közösségi oldalon.

Tanulságos a pártok YouTube-videóinak nézettsége: a Jobbik videóit több mint ötmillióan nézték meg eddig, ezzel szemben az LMP mintegy félmillió, a Fidesz pedig 204 ezer nézőt tudott eddig összegyűjteni. Az SZDSZ videóinak 24 ezer nézője akadt. Az MSZP-nek és az MDF-nek egy sem, ugyanis ezek a pártok nem élnek a videómegosztó adta lehetőségekkel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top