Close

Már tart a hétvégi csúcsforgalom a horvát utakon

Elkezdődött a csúcsforgalom a horvát utakon már pénteken kora délután több helyütt is 20 kilométeres kocsisorok torlódtak össze – közölte a Horvát Autóklub (HAK). Valószínűleg az esősre, szelesre változott időjárás miatt a tengerpart irányából Zágráb felé az A1-es autópályán 20 kilométer hosszan araszolnak az autók Bosiljevo és Károlyváros (Karlovac) között. Szintén ekkora a kocsisor az Isztriai-félszigeten, az Y-autópályán a szlovén határ irányába. Ugyancsak a nyaralásból hazatérők miatt nagyon erős a forgalom az A1-es és A6-os autópályán Fiume (Rijeka) és Zágráb között, az A2-esen és az A3-ason pedig Szlovénia irányába.

Nehéz a közlekedés Krk-szigeten is, a szárazföldre vezető híd előtt, és 4 kilométeres torlódás alakult ki Zágráb előtt, az autópálya fizetőkapujánál.

Az autós szervezet már napokkal korábban jelezte, hogy ez a hétvége várhatóan az eddigi legforgalmasabb lesz a horvát utakon. Jó tanácsként azt is közölte: Zágráb előtt, a fizetőkapuknál az autósok vegyék igénybe a kizárólag bankkártyás fizetési lehetőséget kínáló sávokat. Ezt három kilométerrel korábban, Demerjénél választhatják az autósok, és itt jóval kisebb várakozási idővel számolhatnak.

A Horvát Autóklub weblapján (www.hak.hr) folyamatosan, a horvát nyelven kívül angolul, németül és olaszul is frissítik a forgalmi helyzetről szóló információkat. Ezen kívül minden óra 30. percében a horvát közszolgálati rádió (HRT-2) ugyancsak három nyelven ismerteti az aktuális közlekedési viszonyokat.

 

MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top