Close

Díjmentes TeIR oktatás házhoz szállítva

A TeIR (Országos Területfejlesztési és Területrendezési Információs Rendszer) megismerését a VÁTI Nonprofit Kft. díjmentes oktatással segíti

A pályázatíráshoz, tervezéshez, illetve kutatás-fejlesztéshez szinte nélkülözhetetlen TeIR használatának elsajátítására biztosít lehetőséget a VÁTI országszerte, ingyenes helyszíni oktatás keretében.

A TeIR lehetőséget biztosít az ország népességének, gazdaságának, épített, táji és természeti környezete állapotának, területi jellemzőinek megismerésére, változásainak figyelemmel kísérésére és európai uniós összehasonlítására mutatók, illetve elemzések megjelenítésével. A rendszerről részletes leírás a https://teir.vati.hu címen található.

A képzés bevezető szakaszában a résztvevők megismerhetik a rendszerhez kapcsolódó fontosabb háttérismereteket (pl. jogosultságok, adatkörök, regisztráció) és felhasználási területeket. Következő lépésben a különböző alkalmazások (pl. Országos Rendezési Tervkataszter, Kistérségi Információs Modul, Területi elemző, Interaktív elemző) használatának elsajátítására kerül sor, gyakorlati feladatok, példák megoldásával. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a frissen megszerzett elméleti tudás kiegészülve a rendszer kipróbálásával már megfelelő mozgásteret biztosít a többségnek a későbbi önálló „adatbányászathoz” és egyedi elemzések végrehajtásához.

Az oktatás időtartama hozzávetőlegesen 4 óra, amely során az esetlegesen felmerült további kérdések megválaszolására is lehetőség nyílik. A résztvevőknek nem szükséges ügyfélkapus azonosítóval rendelkezniük, mert a felhasználónév/jelszó kombinációk az oktatás időtartamára (ideiglenesen) rendelkezésükre állnak.

Helyszíni oktatást igénylő szervezetnek egyetlen tennivalója van: olyan termet kell biztosítania, ahol rendelkezésre áll projektor, megfelelő mennyiségű számítógép a résztvevők számára, internet elérés és néhány, a TeIR működéséhez szükséges program (Adobe Acrobat Reader, MS Excel, Java Runtime Edition, Mozilla Firefox 3.6.x, vagy Internet Exporer 7.x). A képzésre folyamatosan lehet jelentkezni, függetlenül a szervezet gazdálkodási formájától.

Minimum 6 fő jelentkezése és a technikai feltételek megléte esetén kerülhet sor helyszíni oktatásra. Jelentkezni lehet telefonon a +36 30 461 47 15 számon, vagy e-mailben az alkalmazas_support@vati.hu címre küldött levéllel.

VÁTI MAGYAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS URBANISZTIKAI NONPROFIT KFT. SAJTÓKÖZLEMÉNYE

2010. július 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top