Close

Kisiskolásokkal a felelős állattartásért

Gárdonyban járt Horváth Lajos „Laller”, a népszerű terepmotoros a Szurkolók az Állatokért alapítvány meghívására a Gárdonyi Géza általános iskola nebulóinak beszélt a hobbyjáról.

Nem, ezúttal nem a motorozás volt a téma, hanem az állatvédelem, azon belül is a felelős állattartás, amely Laller szívében egy külön polcon foglal helyet:

„Akik jól ismernek, azok tudják, hogy az állatok, azon belül is a kutyák a szívem egyik csücskét jelentik! Nagyon fáj, mikor olyan kisállatokkal, ebekkel találkozom, amelyekkel méltatlanul bánnak a gazdáik, és örülök neki, hogy immáron egy olyan kezdeményezés tagja lehetek, akik e jelenség ellen lépnek fel. A Szurkolók az Állatokért alapítvány ars poeticája – de az én józan eszem sugalma is -, hogy a felelős állattartás eszményét akkor lehet célba juttatni, ha már egészen kicsi korban erre neveljük a gyerekeket. A mostani, gárdonyi összeröffenésünknek is pont ez volt a célja, hogy irányt mutassunk a legkisebbeknek a témával kapcsolatos érzéseinkkel, gondolatainkkal. Nem mindennapi élmény és kihívás volt számomra temérdek kisiskolással beszélgetni és előadást tartani nekik, de Kapin Richárd és Retz Júlia már feketeövesek a témában, és sokat segítettek. Örülök neki, hogy a társaságukban én is hozzá tudtam tenni valamit a jó ügyhöz, és hogy a kicsiknek érdekes volt a motoros bácsi és Luna kutya előadása. (nevet) Mindenképpen folytatása következik!” – nyilatkozta Horváth Lajos, akire a 2023-ban a pályán és a pályák mellett is sok teendő vár.

Fotó: Velencei-tavi Sportért és Kultúráért Egyesület

Forrás: Tóth Krisztián Márk

Shares
scroll to top