Close

Berta Benjámin: Remek kezdés Vallelungában

Igencsak elfoglalt mostanság a SOLUTION Racing Team pilótája, jóformán alig ért véget a győzelemmel záródó csehországi hétvége, néhány napra rá már az Autodromo Vallelunga versenypályán, az FX2000 TopJet Italian Trophy-n kell bizonyítania.

Benjámin pedig nem aprózta el a dolgokat: már rögtön a pénteki nyitónap első szabadedzésen a top3-ban zárt, majd az időmérőn megismételte ugyanezt a teljesítményt:

„Fáradtságos napokon vagyunk túl, de ezt sokkal inkább nevezném kellemes kimerültségnek. A szuperül sikerült brnói futamok után ezen a hétvégén már Vallelungában versenyzünk, aminek kifejezetten örülök, hiszen szeretem ezt a pályát. Az első szabadedzésre még kissé nyálkás és vizes körülmények között hajtottunk fel, de én abszolút élem az ilyen „taknyos” pályaviszonyokat. Maga az etap a kilóméterek gyűjtéséről, a beállítások megtalálásáról szólt, de használt szetteken, tiszta kör nélkül is a harmadik helyen zártam.

A második szabadedzésen már rámentem volna az időre is, szerettem volna időmérős szimulációt teljesíteni, de sajnos továbbra sem találtuk meg a megfelelő setupot. A problémák ellenére  erős egyenesbeli tempóm volt, ezért némi állítás után úgy mentem nekem a kvalinak, hogy mindenképp a pole pozíció a cél. A késő délutáni időmérőre taktikus felfogással álltunk oda, használt szetteken gyorsan futottam pár biztonsági kört, hogy az itt gyakorta előforduló piros zászlós fázis esetén is legyen mért időm. Ezután jöhettek az új gumik, és a „csőgáz”, két olyan kör, ahol igyekeztem mindent kipréselni magamból. Ez sajnos egyszer sem sikerült, hiába voltam kétszer is a leggyorsabb az első szektorban, állandóan forgalomba kerültem és folyamatosan feltartottak, így végül meg kellett elégednem a harmadik hellyel. 

Ez természetesen nem szegi a kedvem, extramotivált vagyok, a célom a holnapi versenyen a győzelem.” – nyilatkozta Berta Beni, aki közvetlenül a Rubens Barichello és Giancarlo Fisichella által megnyert GT szabadedzés után hajthatott pályára.

Az FX2000 TopJet bajnokság szombati első versenyét a sorozat hivatalos Facebook csatornája ÉLŐBEN közvetíti, amit 13:05-től az alábbi linken értek el. 

Shares
scroll to top