Close

Eset V4 Cup/CEZ: Berta Benjámin LETAROLTA a Brno Automotodromot

A SOLUTION Racing Team pilótája már szombaton „bekopogtatott”, de a vasárnapi zárófutamon rá is rúgta az ajtót a formaautós mezőnyre. A fiatal pilóta mindent vitt, először a kvalifikáción söpörte be a pole pozíciót, majd az abszolút futamgyőzelmet sem engedte ki a kezéből. 

Benjámin már reggeltől kezdve harapós kedvében volt, és az időmérőt úgy nyerte meg fél másodperces előnnyel, hogy érzése szerint maradt is benne tempó:

„Ezúttal eltértünk a megszokott taktikánktól, és már az első perctől fogva a pályán köröztem. Rövid időn belül használt szetteken az élre álltam, de nem szerettem volna zsákbamacskát árulni, így az etap utolsó tíz percére felraktunk egy garnitúra új lágy keveréket is. Az eredmény nem maradt el, nagy előnnyel zártam az élen a kvalit, méghozzá úgy, hogy lett volna egy-két fogás, amivel itt-ott nyerhettem volna még pár tizedet. A tegnap délután folyamán dolgoztunk a beállításokon, amitől az autóm sokkal kezesebb lett. A Pirelli keverékekre váltás jótékony hatással volt a tapadásra, ilyen előzmények után pedig nem is lehetett más a célom, mint az összetett futamgyőzelem.”

Amit nem is spórolt el a versenyző, hiszen a létező összes kategóriát megnyerve, a harmadik helyezettnek csaknem egy percet adva a hétvége legeredményesebb magyar csapatává koronázta a SOLUTION Racing Teamet:

„A rajtom nem volt a legjobb, visszaestem a második helyre, de egy pillanatra sem engedtem magam leszakítani. Legfőbb ellenfelem, az egykoron Max Verstappen és Esteban Ocon ellen is versenyző Sandro Zeller remek tempót diktált, de szorosan ott loholtam a nyakában. Igyekeztem úgy beosztani az abroncsaimat, hogy amikor támadási pozícióba kerülök, meglegyen benne kellő hatásfok. Körről körre építkeztem, és végül sikerült is megelőznöm Zellert, ami után már csak arra figyeltem, hogy ne tudjon veszélyes visszatámadást indítani ellenem. A hátralévő időben már kontroll alatt tartottam az eseményeket és az ellenfelemet is, így a felemás starttól eltekintve egy viszonylag könnyed győzelmet arattunk. Örülök a sikernek, és annak is, hogy egyre jobban összeszokom az autómmal. Köszönöm szépen mindenkinek a szurkolást a live stream előtt, köszi a sok kommentet, mindig meghat, mennyien támogattok engem!” – nyilatkozta Berta Benjámin, aki sokat nem pihenhet, mert a jövőhéten már az olaszországi Vallelungában van jelenése.

Shares
scroll to top