Close

Vallelunga: Maxwell Toth csak egy hajszálnyival maradt le a győzelemről

A New Times Racing pilótája hatalmasat küzdött a győzelemért, végül 0.005 (!!!) másodperccel maradt alul az Aprilia Racing RS 660 Trofeo szezonnyitó hétvégéjén.

Max nagyon várta már ezt a megmérettetést, hatalmas lelkesedéssel és egy kis izgalommal készült rá. Utóbbi egy korábbi műtét miatt volt benne, ugyanis éles körülmények között még nem ült motoron a jerezi incidense óta.

A versenyhétvége programja már pénteken elkezdődött a szabadedzésekkel, amit a változékony időjárás, hirtelen lezúduló zápor és hamar felszáradó ívek jellemeztek. A magyar felmenőkkel rendelkező amerikai versenyző teljesítménye ekkor még nem alakult az elvárásai szerint. A szombati első időmérő edzésen viszont céltudatos és összeszedett motorozással megszerezte a pole pozíciót. A második kvalifikáció kezdetére aláhulló csapadék miatt már senki sem tudott javítani a korábbi idején, így Maxwell Toth az első helyről vághatott neki a vasárnapi versenynek a BK Course által felkészített motorjával.

Nem csak a rajt utáni pillanatok, de a futam egésze rengeteg izgalmat és hatalmas csatákat tartogatott az NTR versenyzőjének, aki végig az élen állt, miközben négy versenytársa is szorosan követte őt. Ezeket Max végig jól kezelte, azonban az utolsó kör utolsó kanyarjában egy szélárnyékból kibújó olasz pilóta mégis megelőzte. Mivel szabad szemmel nem lehetett megállapítani, hogy ki is volt előrébb, ezért célfotó döntött, méghozzá Francesco Mongiardo (49) javára, aki elképesztően kis különbséggel, mindössze 0.005 másodperccel előbb ért be Maxnél. A fiatal versenyző így nyilatkozott az őrült hajrá után:


„ A mai versenyen vívtam eddigi pályafutásom talán legnagyobb csatáját, amelyben sajnos alulmaradtam. Az elejétől a végéig nagyon szoros volt a meccs, és ugyan kicsit csalódott vagyok, de cseppet sem búsulok. Már alig várom a mugellói fordulót!”


Shares
scroll to top