Close

Gyógyult jaguárt engedtek szabadon Argentínában

Állatvédők Argentínában egy jaguárt engedtek szabadon a vadonban, ami egy újabb lépés a veszélyeztetett faj megőrzéséért folytatott küzdelemben. A Jatobazinho nevű ragadozó macskát pénteken engedték szabadon az Iberá Nemzeti Parkban – közölte a Rewilding Argentina nevű szervezet.

Állatvédők Argentínában egy jaguárt engedtek szabadon a vadonban, ami egy újabb lépés a veszélyeztetett faj megőrzéséért folytatott küzdelemben. A Jatobazinho nevű ragadozó macskát pénteken engedték szabadon az Iberá Nemzeti Parkban – közölte a Rewilding Argentina nevű szervezet. Jatobazinho volt a nyolcadik jaguár, amelyet egy éven belül szabadon engedtek, de az első felnőtt hím.
Az állatot 2018-ban találták meg Brazíliában, lesoványodva és legyengülve. Miután egy évig egy brazíliai létesítményben ápolták, egy jaguárokat gondozó és -visszatelepítő központba szállították az észak-argentin Corrientes tartományban.
Természetvédelmi csoportok szerint Dél-Amerikában a jaguárpopuláció akár 25 százalékkal is csökkenhetett az elmúlt 20 évben az erdők kiirtása és élőhelyük ezzel járó csökkenése miatt.

umwelt-panorama.de

(Nyitókép: Jatobazinho szabadon engedése után. Fotó: AFP)

Shares
scroll to top