Close

Közel száz órányi ingyenes hitéleti hanganyag a Katolikus Rádiótól

Hitélettel és vallással foglalkozó tartalmai közül 400 műsort tett ingyenesen, időkorlát nélkül elérhetővé a Magyar Katolikus Rádió. Az anyagok a rádió virtuális áruházában kaptak helyet, ahol lelkiséget feldolgozó könyvek, teológiai, bibliaismereti, életvezetési és pszichológiai témájú sorozatok mellett hangjátékok, kortárs és klasszikus, magyar és külföldi irodalmi művek feldolgozásai, felolvasásai, valamint mesék várják a közönséget.

A rádió az elmúlt 17 évben több, mint 100 lelkiséggel foglalkozó könyvet dolgozott fel, ezek közül most 6 művet ingyenesen tesz elérhetővé honlapján. A könyvek 6-8 perces blokkokra osztva szerepelnek a gyűjteményben, így bárki könnyedén belehallgathat, ha akad néhány szabad perce. A látogatók többek között találkozhatnak Raniero Cantalamessa: A karácsony misztériuma, Anselm Grün: Harcos és szerelmes, valamint Dér Katalin: Édentől Bábelig című műveivel.

A gyűjteményben a könyvek mellett 6 teljes sorozat is szerepel, ezek főként teológiai, bibliaismereti, életvezetési és pszichológiai témájúak. A főként beszélgetésekre, interjúkra építő sorozatok vendégei Tarjányi Zoltán biblikus professzor, Papp Miklós morálteológus és Gőgh Edit pszichiáter. 

A webáruházban újonnan megjelent ingyenes tartalmak összességében közel száz órányi hanganyagot jelentenek. Mindemellett további 65 irodalmi művet vásárolhatnak meg az érdeklődők, ami több, mint 1200 epizódból és 500 órányi hanganyagból épül fel.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén, és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. 

A Magyar Katolikus Rádió szándéka, hogy műsorainak minden eleme által a közt, vagy az egyház társadalmi tanításának kifejezésével élve a közjót szolgálja. E szolgálat lényege a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végig vezesse egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

A rádió jelenleg 25 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170.000 főt. Legnépszerűbb műsorai már podcast formában is elérhetők. Népszerű a Magyar Katolikus Rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazása is, több ezer ember már ezen keresztül hallgatja a műsort. Az alkalmazás segítségével földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható az élő műsor, böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek, és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt használható. 

Shares
scroll to top