Close

Felmérés: a németek több mint negyede vett házi kedvencet a járvány alatt

A németek több mint negyede vásárolt háziállatot a koronavírus-járvány ideje alatt az elmúlt 12-18 hónapban.

Ez derült ki a Forsa közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett felméréséből, amelyet a Gothaer biztosítótársaság számára készítettek. A felmérés szerint a válaszadók 28 százaléka szerzett be háziállatot.
A németek körében a macska a legnépszerűbb házi kedvenc, őket szorosan követik a kutyák: a megkérdezettek 21 százaléka egy vagy több macskával, 18 százaléka egy vagy több kutyával él. A felmérés szerint a többi háziállat inkább alárendelt szerepet játszik. Csak négy százalékuk tart kisrágcsálókat és három százalékuk madarakat. Kígyókat, gyíkokat és egyéb hüllőket a válaszadók körülbelül egy százaléka tart.
A felmérés szerint a német háztartások 40 százalékában van háziállat. A reprezentatív felmérés során összesen 1003 állattartót kérdeztek meg 2021. szeptember 23. és 30. között. A megkérdezett kutyatartók közel háromnegyede, 72 százalékuk évente legfeljebb háromszor megy állatorvoshoz. Minden második kutyatulajdonos évente száz és 500 euró közötti összeget költ orvoslátogatásra, minden ötödik kutyatulajdonos pedig 500 eurót vagy még többet.

nau.ch

Fotó: AFP (archív)

Shares
scroll to top