Close

Egy művészet nélküli korban

“Művészet nélkül” a Zene Világnapján

Oly sokszor kiüresedik a lélek és csak vár egy szót, egy csókot, vagy egy ölelést, de ezek a nagy találkozások sorra elmaradnak. Ilyenkor van az, hogy csak a zene élteti az embert és visszatér a klasszikusokhoz, bár a Zene Világnapján. Soha nem fogunk úgy beszélni, soha nem fogunk úgy ölelni, mint ahogy a zene. Röviden a tegnap esti koncertről. 

Az Eiffel Művelődési Központ, (mely Ókovács Szilveszter munkájának köszönhetően került az Operához) adott teret a tegnap Mahler ritkán játszott Az ezrek szimfóniájának. Az Ezrek szimfóniája Gustav Mahler osztrák zeneszerző 1910-ben bemutatott VIII. esz-dúr szimfóniája.

“Művészet nèlkül nincs a reggeli kávés csésze sem”—mondta Ókovács beszédében. Ezt követően a 8. szimfónia szólistáit sorolták fel, közreműködött a Magyar Állami Operaház zenekara, énekkara és gyermekkara. Keringő bolygók és nap korongok szólalnak meg Mahler szerint ebben a műben. Gyenge angolsággal de

nagyon kedvesen köszöntötték még a külföldieket is. És felcsendült a lélek: “Jöjj alkotó Szentlélek!”

Igazán szép estét töltöttünk el a zsúfolásig megtelt zenére vágyó, életet kívánó fiatal közönség soraiban. Köszönjük az Operaház művészeinek! 

Shares
scroll to top