Close

Laller Racing: Liszka Roland ezúttal motocrossban parádézott

A fiatal váci sportoló a mögöttünk hagyott hétvégén a MAMS Motocross Kupasorozat negyedik fordulójában állt rajthoz, és az újabb szakágokon átívelő kiruccanását egy győzelemmel, és abszolút második helyezéssel zárta.

Roland idén gigantikus off-road kilométergyűjtésbe kezdett, hiszen az enduro és az endurocross szereplése mellett MX-ben is rendszeresen láthatjuk őt. Most például Veszprémvarsányban harcolt a minél jobb helyezésekért a Laller Racing Dakar Team tehetséges pilótája:

„Ezen a hétvégén a motocross volt a soros, nagyon kedvelem az itteni feelinget a dinamizmusa és a pulzálása miatt. Minden gyorsabban történik, mint a többi szakágban, és ez komoly kihívást támaszt velem szemben, hiszen hétről-hétre muszáj akklimatizálódni és átállítani magam az MX-es ingerekre. Szerintem ez nem is sikerült rosszul, hiszen a kvalifikáción a második helyet szereztem meg az Open első osztályában, majd a versenyeken sem kerültem hátrébb ennél. Az első futamon egy közepes rajt után hamar sikerült magam visszatornászni az elejébe, majd megelőztem a második helyen haladó ellenfelem, és megnyertem a versenyt. 

A második futamon is a siker reményében húztam a gázt, de ezúttal sajnos nem sikerült megelőzni az élen álló srácot, így mindössze fél másodperccel, de lecsúsztam a győzelemről. Mivel ebben a kupasorozatban a második futam végeredménye határozza meg a hétvége abszolút sorrendjét, így végül az összetett értékelésben a második hely jutott nekem. Kicsit bánatos vagyok, hogy így alakult, viszont tudom, hogy miben kell javulnom ahhoz, hogy következőleg felém billenjen majd a mérleg nyelve!” – nyilatkozta motiváltan a versenyző.

Shares
scroll to top