Close

Bengáli tigriskölyök született egy nicaraguai állatkertben

Egy bengáli tigriskölyökről emberek gondoskodnak a nicaraguai nemzeti állatkertben, miután anyja nem tudta megtermelni a veszélyeztetett faj legújabb kis jövevényének táplálásához szükséges tejet – közölte Eduardo Sacasa, az állatkert igazgatója kedden.

A szombaton született tigris a negyedik a fajtájából, amely a fővárostól, Managuától mintegy 30 kilométerre délre fekvő Masayában található nemzeti állatkertben született.
A négynapos csecsemőt, akinek még nincs neve, „speciális, macskáknak szánt tejjel táplálják” – mondta Sacasa.
„Nagyon édes” – tette hozzá.
„Gondoskodunk róla, hogy túlélje, ez egy nehéz időszak számára, mert nem kapott kolosztrumot a természetes védekezéséhez” – magyarázta Sacasa, utalva arra a korai, tápanyagban gazdag tejre, amelyet az emlősök közvetlenül a születés után termelnek.
A kölyök anyja, Dalila decemberben szült egy nőstény fehér tigriskölyköt – akit Nievének, azaz hónak neveztek -, de az a kölyök mindössze két héttel később elpusztult légzési problémák miatt, az állatkert különleges gondoskodása ellenére.
A nicaraguai nemzeti állatkertben két másik nőstény tigris is szült már.
Sacasa elmondta, hogy a születések reményt adnak neki, hogy az állatkert egyfajta „genetikai központ” lehet a faj védelmében.
A bengáli tigris mint veszélyeztetett faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján, ázsiai természetes élőhelyének vadászata és erdőirtása miatt.

france24.com

(Nyitókép: a bengáli tigriskölyök néhány nappal születése után a nicaraguai nemzeti állatkertben 2021. augusztus 30-án. Fotó: INTI OCON AFP)

Shares
scroll to top