Close

Brno Autodrom: Berta Benjámin pole pozíciós!

Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó – szól a mondás. Berta Benjámin „tarolást” helyezett kilátásba Csehországban, és még nem igazán látszik az, hogy ki tudja majd ebben megállítani.

Az F3-as versenyautóval még mindig csak ismerkedő pilóta délelőtti nyilatkozatában elmondta, hogy szeretné a hétvége összes felmenetelét megnyerni. Nos, az első időmérőt már kipipálhatja, és a szombati nyitóversenyt is az élről kezdheti meg:

„Taktikusan mentünk neki az időmérő edzésnek, szerettem volna gyorsan döntésre vinni a dolgokat. Két gyorskörrel terveztünk, ezalatt kellett volna megfutnom azt az időt, amely biztosítja számomra az első rajtkockát a holnapi versenyen. Hogy semmi ne legyen olyan egyszerű, egy kicsúszás miatt piros zászlóval indult az időmérő, de azzal, hogy az újraindítás után másodikként mentem ki, sikerült a pályán jó ablakba pozicionálni magunkat. Már az első gyorsköröm után megszerezhettem volna a pole-t, de egy feltartás miatt sok idő elment.

A második próbálkozás lehetett volna talán erősebb, ám a Pirelli abroncsok egy körre vannak kalibrálva, így értelemszerűen már nem tudtam mindent kiautózni belőlük. A pole pozíció így is meglett, de a hétvége hátralevő részében még tovább akarom faragni ezt az időt. Persze nem vagyok telhetetlen, némi szerencsénk is volt, hiszen a második nekifutás után szinte azonnal újabb piros zászlós fázis következett, ami akár elsülhetett volna rosszul is a számomra.

Holnap természetesen a győzelemért megyünk, vasárnap reggel a második kvalin pedig be akarom vasalni magamon azt az egy/másfél másodpercet, amit még benne hagytam.” – nyilatkozta magát felturbózva az a versenyző, aki közben szép csendesen elverte a húsz autóból álló mezőnyt…

Shares
scroll to top