Close

Berta Benjámin F3-as debütálása: Összetett győzelem és leggyorsabb kör!

Tegnap azt írtuk a fiatal versenyző teljesítményéről, hogy döbbenetes, de Berta Benjámin gondoskodott arról, hogy kifogyjunk a jelzőkből. A fiatal versenyző az OMV MaxxMotion Grand Prix második napján óriásit autózott, a hétvége legjobb idejét megfutva pole pozíciót szerzett, majd a záróversenyen kíméletlenül utasította maga mögé az ellenfeleit.

Benjámin nagyon eltökélten ment neki a délelőtti kvalifikációnak, és kategóriaváltás ide, betanulási fázis oda, megcélozta a pole pozíciót:

„A tegnapi időmérőn és a versenyen szerzett tapasztalatok birtokában tudtam, hogy mit kell tennem, ha gyorsulni akarok. Igyekeztem fejben összerakni a dolgokat, valamint az autón is állítottunk, hogy az egyenesekben gyorsabb lehessek, és a piszkos levegőben is könnyebben mozogjak. Türelmesen kezdtem meg a kvalit, nem akartam az elsők között pályára gurulni, vártam, és a legoptimálisabb pillanatban hajtottam ki. Nagyon figyeltem arra, hogy ne kerüljek forgalomba, kerestem a légüres tereket, majd nekiugrottam, és végül a három gyorsköröm közül az utolsóban képes voltam megfutni a hétvége legjobb idejét. Boldog vagyok, hogy működött, amit elterveztem, de összességében nem akarom „túlörülni” a dolgot, most arccal a verseny felé fordulok, mert a célom az abszolút futamgyőzelem!” – nyilatkozta a pokoli tempót autózó versenyző.

Az ígéret szép szó, gondolta Benjámin, aki tartotta is magát az elhangzottakhoz: a versenyhétvége utolsó futamán valósággal átgázolt a mezőnyön…

„Kívülről talán egyszerű győzelemnek tűnhetett ez, de valójában komolyan meg kellett küzdeni azokkal a szituációkkal, amik a verseny során történtek. Mindjárt a rajtnál adódott egy nehézség, mikor új formációs kört rendeltek el, és én véletlenül lefulladtam. A formaautók akkumulátorában csak 1-2 esetre elég kapacitás van az újra indításhoz, egy picit meg is ijedtem, hogy nem fog sikerülni, és a griden ragadok… Végül nem volt probléma, sőt, a rajtot is elég jól kaptam el, amely után azonnal agilisan támadt rám a legfőbb ellenfelem. Vesztére, mert elmérte az előzési kísérletét, és sajnos a sóderágyban ért véget a versenye.

Én ezek után már csak arra figyeltem, hogy kellő mértékű előnyt építsek ki, és konstans körökkel tartani tudjam a távolságot a többiek előtt. Végül baleset miatt a verseny öt perccel korábban ért véget, amit kicsit sajnálok, mert szerettem volna jókat csatázni a többi F3-as ellen, viszont a lényegen ez semmit nem változtat. Sikeres bemutatkozáson vagyok túl, nagyon örülök az OMV MaxxMotion Grand Prix-en aratott győzelmemnek, amit ráadásul még a futam leggyorsabb körével is sikerült megfejelni.” – összegzett Berta Benjámin, aki két hét múlva már a csehországi Brno Autodrómon fog komoly fejtörést okozni a Drexler Formel Cup mezőnyének.

Stábunk Csehországban is ott lesz, hogy beszámoljon nektek az eseményekről – tartsatok velünk akkor!

Shares
scroll to top