Close

Berta Benjámin: DUPLA győzelem Olaszországban

Vallelungában hatalmas mezőny és elképesztő hőség várta a magyar különítményt a vasárnapi versenynapon, de sem az erős ellenfelek, sem a körülmények nem tudták lefékezni a Gender Racing Team pilótáját. A fiatal srác a Top Jet FX 2000-es sorozat futamain ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta: érett és kontrollált versenyzéssel tarolt!

Az előző nap pole pozíciója után már elvárásként nehezedett Benjáminra az a győzelemkényszer, amit a versenyző saját magával szemben támasztott. Az F4-es technikában pallérozódó formaautós ismét megmutatta, hogy teher alatt teljesít a legjobban, és ravasz taktikával, valamint remek gumikezeléssel szép győzelmet aratott a vallelungai első FX 2000-es futamon:

„A rajtom nem sikerült a legjobban, igaz rossznak sem nevezném. Nagyon sokáig tartották a piros lámpát, és az a félelmem is beigazolódott, hogy az első kanyar belső ívén feltorlódik majd a mezőny. A második helyről fordulva egyből megkezdtem a felzárkózást, és az előzetesen megbeszéltek szerint nagyon odafigyeltem a gumikezelésre. Kanyarról kanyarra dolgoztam le a hátrányt, de inkább nem kapkodtam el az előzést, mivel egy korai próbálkozásnál sikerült ijesztően „megtámasztanunk” egymást az egyik ellenfelemmel. A türelem ezúttal szó szerint aranyat ért: néhány perccel a leintés előtt a hetes kanyarban bevégeztem a feladatot, így meglett az áhított kategóriagyőzelem.” – mesélte Benjámin.

A Top Jet kupa záróversenyén Beni erre aztán még rátett egy lapáttal, és az utolsó mozdítható kupát is elvitte. A másodjára is az első sorból rajtoló pilóta erős tempóval ismét igazolta, nem hiába tartják őt a kategóriája egyik legjobbjának:

„A rajtom ezúttal jobban sikerült, de a mögülem induló versenyző még nálam is precízebben kapta el a pillanatot, így fékeznem kellett, hogy nehogy kontakt történjen. Egy rövid ideig a harmadik helyen haladtam, de a következő körökben hamar sikerült kettőt is előzni a már jól bevált hetes kanyarban, így gyorsan felküzdöttem magam az élre. Ezután már csak arra koncentráltam, hogy épségben hazahozzam az autót, és ezzel dupla győzelmet arassunk!” – mondta boldogan Berta Benjámin, aki kitűnő munkát végezve három gyönyörű trófeával zárta a vallelungai kalandot.

Berta Benjámin és a csapat rövid pihenő után nemsokára újból útra kel, hogy az ikonikus Spa Francorchamps aszfaltcsíkján, a Drexler Formel Cupban bizonyítson. 

Shares
scroll to top