Close

Kecskés Bence értékes pontokat zsebelt be Misanóban

A New Times Racing versenyzője pontszerző helyen végzett a hétvégén a PreMoto3-as kategóriában.

Bence és családja szerdán érkezett meg Misanóba, ahol az ifjú pilóta másnap már motorra is pattant. Az eleredő eső miatt ugyan egy felmenetelt ki kellett hagynia, de amíg pályán volt, folyamatosan gyorsult.

Pénteken egy edzés és egy időmérő várt a magyar motorosra, utóbbit a 33 indulóból a 17. helyen sikerült abszolválnia, úgy, hogy az első öt 1:49 alatt ért körbe, de a következő 10 induló is 1:51 alatti időt mutatott fel. Az New Times Racing fiatalja mindent beleadva tudta hozni az utóbbi eredményt.A szombat délelőtti időmérő edzés félig nedves körülmények között zajlott, melyet a felemás kondíciók miatt slick abroncsokon teljesített a mezőny – itt Bence a 19. helyre hozta be a motorját. A hétvége első versenyén egészen a 15. helyig tornázta fel magát a magyar fiú, azonban a három pályaelhagyása miatt (amiket egyébként egy baleset elkerülése és leszorítás miatt követett el) 1 másodperces büntetést kapott. Emellett ráadásul az utolsó körben két versenytársa szerencsétlen manővere miatt visszaesett a 17. helyre, végül itt is intette le őt a kockás zászló.

A vasárnapi warmupot szokásosan jól teljesítette, majd jöhetett a délutáni második futam, amelynek újfent slick gumikkal és szemerkélő esőben vágott neki a mezőny. A nehéz kondíciók miatt már az első kanyartól nagy káosz alakult ki, néhányan el is estek. Közben az aláhulló csapadék intenzitása folyamatosan nőtt, végül a rendezők 2 körrel hamarabb le is intették a versenyt, Bence ekkorra a 14 pozícióig tört előre.


A csapat összességében elégedett volt a teljesítményével és a látottakkal, hiszen a versenyző értékes pontokat szerzett, mellette pedig stabilan és megfontoltan motorozott a gyorsan változó körülmények között.

A CIV PreMoto3 következő fordulóját július 3-4-én rendezik Imolában, az eseményről természetesen mi is tudósítunk majd.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Shares
scroll to top