Close

Kajmánok okoztak riadalmat Paraguayban

Hét kajmán szabadult el heves esőzéseket követően a paraguayi Itá városában. A belvárosban riadalmat váltottak ki a járókelők között.

Paraguayban hét elszabadult kajmán órákig feszültség alatt tartotta egy város lakóit. A legfeljebb két méter hosszú hüllők szerdán végigsétáltak az ország déli részén fekvő Itá városán, benéztek az üzletek bejáratain és megijesztették a járókelőket, mire a tűzoltók ismét befogták az állatokat.
A hatóságok szerint a kajmánok egy parkban lévő tóból érkeztek a közeli városközpontba, miután az úgynevezett Itá-lagúna heves esőzések után túlcsordította a partját. A vihar miatt egy védőgát eltört – mondta a tűzoltóság szóvivője, Francisco Platón. Az állatok a partra menekültek „pihenni”.
„A kajmánok a városliget vonzerejét jelentik, de veszélyessé válnak, amikor olyan dolgok történnek, amelyek kívül állnak rajtunk” – mondta el Diego Caputo, a városi tanács munkatársa.
Többen fényképeket és videókat tett közzé a krokodilszerű állatokról az interneten. Néhányan olyan közel merészkedtek a kajmánokhoz, hogy megérinthették az állatok pikkelyét.
Az Itá-lagúna megőrzésén dolgozó szervezet szerint túl sok kajmán van a tóban. „Idővel veszélyt jelenthetnek az emberekre. Élelemhiány miatt támadhatnak” – figyelmeztettek.
Paraguayban a múlt hét óta heves esőzések voltak, amelyek házakat és utakat tettek tönkre és áramszüneteket okoztak. A meteorológusok további viharokat jósolnak az elkövetkező napokra.

nau.ch

Shares
scroll to top