Close

Mesekönyv-ajánló

Marton Mária több kötetes író Ki hitte volna c. mesekönyvét ajánljuk szülőknek, gyerekeknek, igényes ajándék karácsonyra vagy a Mikulás puttonyába.

A Katica-Könyv-Műhely gondozásában megjelent mesekönyvről így ír három kitűnő író:

„Mesélés közben önmagunkat is megismerjük és megfogalmazzuk, így válunk teljes emberré. Ezt a szívünkig ható mesélőkedvet érezzük és élvezzük Marton Mária könyvében. Olvasás közben felfedezzük a világ és a lélek tájait, együtt utazunk az író áradó képzeletével. Bár gyerekeknek szól ez a könyv, de ajánlom a gyermeklelkű felnőtteknek is.”

 Csukás István

Marton Mária meséi a gyerekkor olyan jeleneteit viszik át a mese hagyományosan stiláris eszközeit már csak a hangulat kedvéért is kihasználva, felidézve, amelyekről mesét nemigen szoktak írni. Ezek a mesék a gyerekek társadalmi világának drámaibb, valóságosabb és izgalmasabb helyzeteit adják mesei formában, azoknak, akik valójában bennük élnek, de alig-alig olvashatnak róla.”

Szász Imre

„Ezek a mesék egy-egy dráma, regényes történet. Marton Mária filozofál, érzelmeket ütköztet, fekete humorral büntet, vagy éppen feloldoz. Nem andalítani akar, hanem elgondolkoztatni, ez a gondolkozásra késztetés nem didaktikus, hanem elmélyült. Nem csupán gyerekeknek szól, hanem nagyon is nekünk, akik tanítani próbálunk egy új nemzedéket.”

 Lázár Ervin

Marton Mária mesekönyve kedvezményes áron megrendelhető a Katica Könyv Műhelynél
www.katicakonyv.hu/ki-hitte-volna

Shares
scroll to top