Close

LALLER: „NAGY TERVEKKEL UGRUNK NEKI 2021-NEK, HISZEK BENNE, HOGY SIKERREL JÁRUNK!”

Nehéz szezonon van túl a magyar tereprali, és nem arról van szó, hogy a rengeteg verseny fizikálisan, mentálisan, vagy gazdaságilag leterhelte volna a versenyzőket. Épp ellenkezőleg. A 2020-as év alatt egyetlen futamon mutathatták meg magukat a pilóták, ezenkívül csupán a tesztelés volt elérhető opció, ha motorra akartak ülni.

De egy maroknyi kis csapat azon dolgozik, hogy a mélypont után új aranykor köszöntsön be az off road motorosoknál. Természetesen az ügy tagja Horváth Lajos is, aki a hétvégén sem hagyta ki a lehetőséget arra, hogy átmozgassa magát. Mivel profi sportolóknak ez a jelen helyzetben is megengedett, így „Laller” a Királyszentistván közelében található alkalmi pályán húzta a gázt, és itt mesélt új terveiről is:

„Köd volt, szemetelt az eső, trükkös és csúszós a talaj, de ennek ellenére jó napot zártam. Az sem segítette az edzést, hogy a körülményekkel rosszul számolva nem sárgumit raktam a motoromra, de hát annyi baj legyen. Legalább kicsit gépészkedni kellett, hiszen minden egyes kigyorsításnál és gázfröccsnél ki akart törni a motor hátulja. A lényeg, hogy bármi is volt, van, vagy lesz, mi készülünk: nagy erőkkel gyúrunk 2021-re. És itt nem csupán a versenyekről van szó… Továbbra sem tettem le az álmomról, hogy a kétkerekűek között felduzzasszuk a mezőnyt, ebben pedig komoly segítségemre van az a kis csapat, ami idén összekovácsolódott.

Esch Tamással azon dolgozunk, hogy megreformáljuk a bajnokság lebonyolítását, és egy igazán vonzó alternatívát kínáljunk. Sok olyan srácról tudok, akik már régóta nagyendúróval rohangálnak, túrázgatnak, és szeretnék magukat kipróbálni a versenyzés világában is. A számukra épül egy koncepció, amire szerintem tutira ugrani fognak, amint elindul! Egy fiatalos és egyedi formátumot álmodtunk meg, ami teljesen más az eddig tapasztalt rendszereknél, de egyelőre még nem lőném le a poént… Nagy tervekkel ugrunk neki 2021-nek, és hiszek benne, hogy sikerrel járunk!

Aki ismer, az tudja, hogy szívügyem a tereprali, nagyon sokat köszönhetek ennek a közegnek, amiből szeretnék visszaadni is.” – mondta el sejtelmesen és igencsak motiváltan Horváth Lajos.

Shares
scroll to top